Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

14 stuks ter ere van 34 landstitels

Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Beetje bijgekomen van de 3–0 overwinning van Ajax in de Champions Leaugue-wedstrijd tegen Valencia afgelopen woensdag? Niet ter ere van die geweldige wedsstrijd maar vanwege het 3e landskampioenschap verschijnt de Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition.

Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Vorig seizoen schitterde Ajax onverwacht in de UEFA Champions League waar het pas struikelde in de halve finale. Dit jaar gaat Ajax gewoon op dezelfde voet verder in Europa getuige de 3-0 overwinning in en op Valencia van afgelopen woensdag. En ook Lille werd al met die cijfers verslagen. Maar behalve die grandioze prestaties werden de Amsterdammers vorig seizoen ook nog ‘gewoon’ kampioen van Nederland. Voor de 34e keer maar liefst. En dat levert een speciaal horloge op van een van de sponsors. De Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition Edition (13.800 euro) verschijnt in een oplage van 14 stuks. En dat zijn er dus niet genoeg voor de hele selectie…

14 stuks van de Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Bij Hublot hanteren ze de slogan “Hublot loves football”en dat maken ze waar ook. Borden voorzien van de naam Hublot die door vierde officials langs de lijn omhoog worden gehouden zijn het bewijs. En natuurlijk zijn ook de vele gesponsorde teams, toernooien en spelers bewijs van de voetballiefde van het horlogehuis uit Nyon. Hublot is als sponsor van Ajax natuurlijk niet verplicht om een Ajax-horloge te maken, maar ze doen het toch. En de 14 stuks van de Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition zijn het resultaat. Nummer ‘14’ is dankzij Johan Cruijff een uniek en emotioneel getal en het zorgt voor een streng gelimiteerde oplage. Die exclusief te koop is in de Hublot Amsterdam Boutique. Op 12 uur staat het nummer ‘34’ ter ere van hun 34e titel in de Nederlandse competitie. De chronograaf met automatisch kaliber HUB1143 is goed voor 42 uur gangreserve.

Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Zwart glanzend keramiek, zilveren subdials en rode details bepalen het uiterlijk van de Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Ajax is 80 jaar ouder dan Hublot

De 45 mm x 13,05 mm kast van de Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special is uitgevoerd in gepolijst zwart keramiek. En de subdials stralen in zilver. Op het saffieren achterdeksel is het logo te zien van de voetbalclub en het nummer. De band van alligatorleer met rode stiksels is natuurlijk een verwijzing naar de clubkleuren van Amsterdam. Maar waarom geen wit keramiek en een witte band? Rood en wit zijn typisch Ajax. Maar wie rood, wit en vooral zwart ziet, denkt toch meteen aan Feyenoord…? Goed, dit terzijde. Nog even een laatste gedachte. De Zwitserse uurwerkindustrie is eeuwenoud, maar Hublot werd pas in 1980 opgericht. Ajax trapte in 1900 voor het eerst af. En zo is het horlogehuis in dit partnership nu eens niet de oudste partij.

Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Uurwerkzijde van de Hublot Classic Fusion Chronograph Ajax Amsterdam Special Edition

Voor meer informatie over de club: www.ajax.nl

Voor meer informatie over de voetbalconnectie van het horlogehuis: www.hublot.com