Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition

in samenwerking met “One More Wave”

Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition

De zomer is voorbij, het zeewater ijskoud, maar omdat de regen naar beneden gutst is een duikhorloge toch geen gek idee. De Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition die in samenwerking met “One More Wave” is gelanceerd, is een duikhorloge. En bovendien steunt het een nobel doel.

Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition

Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition One More Wave in actie

Een duikhorloge dat meer is dan een duikhorloge alleen. Bij Ulysse Nardin hebben ze daar ervaring mee. Zo ging een deel van de opbrengst van de Diver Blue Shark Limited Edition naar conservatie van de bedreigde blauwe haai. En de Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition zet zich ook in voor een goed doel. Het horlogehuis werkt samen met de organisatie One More wave. Het doel van One More Wave is om gewonde of gehandicapte veteranen te helpen met surftherapie. Door bijvoorbeeld een aangepaste surfuitrusting aan te bieden en specialisatie assistentie. Bovendien past de missie van One More Wave om veteranen te helpen door middel van oceaantherapie, heel goed in het maritieme verleden en heden van Ulysse Nardin.

De zwarte en gele Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition “One More Wave”

Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition

Klaar voor de golven

Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition

De 46 mm Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition “One More Wave”

Natuurlijk staat Ulysse Nardin bekend als fabrikant van historische scheepschronometers. Maar er is meer. Zo stamt de diepgewortelde verbinding van Ulysse Nardin met de Amerikaanse marine uit 1905. Begin 20e eeuw won Ulysse Nardin een marine chronometerwedstrijd en vervolgens werd het horlogehuis de officiële leverancier van de Amerikaanse marine. De nieuwe Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition “One More Wave” is gebaseerd op de 46 mm Diver Deep Dive in blank titanium. De nieuweling deelt dezelfde specificaties zoals een manufactuurkaliber UN-320 met veel silicium onderdelen in het echappement en ook een silicium balansveer. En ook de waterdichtheid tot 1.000 meter is gelijk. Het uiterlijk met de kroon op 2 uur en het heliumventiel op 9 uur wijkt vooral in kleur af.  De Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition “One More Wave” valt op door het ontwerp in geel en zwart en natuurlijk de zwarte DLC titanium kast.

Opgericht door ex-US Navy SEALS

Door de verkoop van de Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition “One More Wave” worden fondsen verworven voor de organisatie. En ook hoopt het horlogehuis uit Le Locle de aandacht te vestigen op One More Wave. Het duikhorloge is uitstekend bestand tegen de zeer variabele druk die ontstaat tijdens het surfen. En tegelijkertijd weerspiegelt het uiterlijk op subtiele wijze de achtergrond van de oprichters in amfibische oorlogvoering. One More Wave is namelijk opgericht in de US Navy SEALS-gemeenschap en ze zijn gevestigd in San Diego. Sinds 2015 is de organisatie toegewijd aan het helpen van gehandicapte veteranen. En dat doet One More Wave met hun workshop met aangepaste surfplanken voor gewonde of gehandicapte veteranen.

Ulysse Nardin Diver Deep Dive Limited Edition

Surf’s up!

Voor meer informatie over de surfende liefdadigheidsorganisatie: www.onemorewave.net

Voor meer informatie over de verschillende duikhorloges uit Le Locle: www.ulysse-nardin.com