Zomeradvies: neem drie keer een koele duik(er)

Duikhorloges van Audemars Piguet, TAG Heuer en Ulysse Nardin

Ulysse Nardin Diver Deep Dive

Bijkomend effect van de opwarming van de aarde: een stijgende verkoop van duikhorloges. Hogere temperaturen zorgen ervoor dat meer mensen verkoeling zoeken in het water en duikhorloges. We schreven al eerder dat duikhorloges ideale strand- en vakantiehorloges  zijn en dus is het logisch dat een goed uitziende, robuuste alleskunner om de pols een logische keuze is wanneer het broeierige vasteland steeds frequenter wordt ingeruild voor de koelte van het water. Ons zomeradvies: neem drie keer een koele duik(er)

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver in vier nieuwe kleuren

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver in vier nieuwe kleuren

De Royal Oak Offshore werd dit jaar 25 jaar jong. De chronograaf-versie welteverstaan. De Diver is nog veel jonger want deze werd pas in 2010 geïntroduceerd. De Diver is vooral ook speelser dan de chronograaf. En dit jaar nóg speelser door de introductie van opnieuw vier kleurige varianten. Vorig jaar toonde ‘AP’ de Diver in onder andere limoengroen en felgeel en dit jaar is er gekozen voor de kleuren paars, kaki, beige en turquoise. Het zijn kleuren voor de liefhebber. Niet enkel omdat ze fel of opvallend of anders zijn, maar vooral omdat de Zwitsers er een heel andere kijk op kleuren op nahouden dan bijvoorbeeld Nomos, de Duitse meesters van het mengen van precies de juiste kleur. Bij Nomos is de naam van de kleur raarder dan de kleur zelf – Gurkenkraut klinkt vreemd maar oogt onmiddellijk lekker. Bij ‘AP’ is het precies omgekeerd. Paars klinkt bekend maar oogt verrassend. Of verrassend ook goed is, ligt aan de kijker. In de 42 mm stalen kast is niets vreemds aan de hand waar daar tikt het automatische kaliber 3120. De Offshore Diver is waterbestendig tot 300 meter, heeft een datumfunctie en beschikt over een interne draaiende duikring die wordt bediend door de kroon op 10 uur. Een robuust instrument dat niet vies is van een potje flaneren.

Voor meer informatie: www.audemarspiguet.com

TAG Heuer Aquaracer Lady Automatic

TAG Heuer Aquaracer Lady Automatic

TAG Heuer Aquaracer Lady Automatic

Duikhorloges moeten niet enkel goed smoelen bij een duikpak en een zwembroek. Een duikhorloge moet ook passen bij een bikini of een badpak. Daar had Edouard Heuer in 1892 nog helemaal niet aan gedacht toen hij een patent aanvroeg voor een waterdichte kast. Vele jaren later, in 2003 om precies te zijn, onthulde TAG Heuer de Aquaracer, een waterdicht sporthorloge dat sindsdien is blijven evolueren. De Lady Automatic van dit jaar is bedoeld voor sportieve vrouwen met een stoere stijl. De Aquaracer Lady Automatic is waterbestendig tot 300 meter en deze stalen duikster (?) wordt aangedreven door het automatische Calibre 9 uurwerk.

Voor meer informatie: www.tagheuer.com

Ulysse Nardin Diver Deep Dive

De zeer opvallende Ulysse Nardin Diver Deep Dive

De zeer opvallende Ulysse Nardin Diver Deep Dive

Oversized kroonbeschermer, heliumventiel, waterbestendigheid tot 1.000 meter, draaibare duikring met 12 inkepingen voor gemakkelijke grip met duikhandschoenen. De 46 mm titanium Ulysse Nardin Diver Deep Dive is een flinke bonk. Maar behalve groots en prominent is het horloge ook zeer gedetailleerd. De kast heeft allerlei hoeken en vormen en ook de wijzerplaat is uitbundig uitgevoerd. Tel bijvoorbeeld maar het aantal Hamerhaaien dat rondzwemt in de Diver Deep Dive. Het exuberante uiterlijk vraagt om een ferme pols en een extravagante persoonlijkheid, maar de Diver Deep Dive is niet alleen maar uiterlijk vertoon. De band bijvoorbeeld is in een oogwenk te verlengen zodat het om het duikpak past. Voor de duiker die boven- en onderwater wil opvallen.

Voor meer informatie: www.ulysse-nardin.com