Hublot komt met een nieuw horloge voor de ?Big Bang? collectie: de Earl Gray met een zachte en intense mat grijze afwerking, die wordt versterkt door de diamanten om de wijzerplaat. Maar het echte nieuws schuilt hem in het materiaal van de twee bij het horloge verkrijgbare banden.

Hublot is een merk dat bekend staat om het gebruik van veel verschillende ? en soms zeldzame ? materialen voor hun kasten. De banden van Hublot zijn in de regels echter voornamelijk gemaakt van een speciaal soort rubber. Opvallend is dan ook het gebruik van de subtiele grijze alligator band aan de Big Bang Earl Gray, omdat leer? nou eenmaal geen rubber is. Om dit gemis te compenseren heeft Hublot de band extra soepel gemaakt door de binnenkant te bedekken met een laag rubber. En de combinatie van alligator en rubber als materiaal voor een horlogeband is een echt nieuwtje.
Maar daarmee is nieuws over door Hublot zelden gebruikt materiaal voor banden nog niet voorbij. Men kan namelijk ook kiezen voor een geschakelde roestvrij stalen band met aan de zijkanten een laag grijs composiethars. En ook staal is geen rubber en voor een band van Hubot dus een niet vaak geziene gast.


Hublot Big Bang Earl Gray met stalen bandMooi is het allemaal wel. Het resultaat is een erg elegant ogende chronograaf. De grijze en stalen vlakken contrasteren fraai met de tantalium kleurige (blauw-grijze) wijzerplaat met opgelegde indexeringen en de met diamanten bezette bezel. Qua diamanten in de bezel is er keuze uit 114 diamanten van in totaal ongeveer 1.22 karaat of 48 baguette geslepen diamanten van in totaal ongeveer 2.23 karaat.


De Big Bang Earl Gray heeft een tot 100 meter waterdichte en 41 millimeter brede stalen kast. Het saffier glas boven de wijzerplaat en de saffierglazen zichtbodem zijn beide aan de binnenkant ontspiegeld. Het horloge is voorzien van het kaliber HUB1145 uurwerk met een gangreserve van 42 uur.


Over of je (Earl) Gray nu met een ?a? of een ?e? moet schrijven zijn we op de redactie van Horloge.info nog niet helemaal uit (edit: Hublot heeft laten weten dat ze voor een “a” hebben gekozen om de naam van het horloge af te laten wijken van de thee melange). Maar dat de online catalogus van de Bing Bang collectie van Hublot de meest spectaculaire online catalogus is die we ooit hebben gezien zijn we het wel eens. Die is dan ook absoluut het bekijken waard.