Limited edtion watch: Hublot and Harrods Classic Re-editions

Hublot gaat regelmatig een samenwerkingsverband aan met gerenommeerde labels en bedrijven. Voor de samenwerking met Harrods’ exclusieve thema ‘Made with Love and Precision’ heeft Hublot drie versies uitgebracht binnen de Classic Fusion-collectie.

Harrods omvat een bank, vastgoedbedrijf en luchtvaartmaatschappij, maar is vooral bekend om het warenhuis op Brompton Road in de Londense wijk Knightsbridge dat dat gespecialiseerd is in luxegoederen.  Harrods begon als groothandelswinkels en theehandelaars in Oost-Londen, die in 1834 zijn deuren opende. Sindsdien is het uitgegroeid tot ’s werelds beroemdste warenhuis, bekend om zijn ongeëvenaarde reeks luxe koopwaar. Naast exclusieve merken en veelzijdige afdelingen is een van de meest bekende eigenschappen van Harrods de ongeëvenaarde dienstverlening. Harrods blijft leidend door zijn filosofie van ‘alles is mogelijk’. De huidige eigenaar is Qatar holding, het investeringsfonds van de koninklijke familie van Qatar. De holding kocht het warenhuis in 2010 van Mohamed Al-Fayed voor ongeveer 1,8 miljard euro.

classic-fusion-racing-grey-harrod-s

l_hublot-saphir-cf-noir-trio-fond-0302

classic-fusion-racing-grey-diamonds-harrod-s

De drie Hublot and Harrods Classic Fusion re-edition modellen zijn een toonbeeld van de Hublot-visie die voorschrijft horloges te creëren waarbij traditie en innovatie samenkomen. Wat gelijk de benaming ‘fusion’ verklaart.  Vanuit de ‘fushion filosofie’ zijn in het trio klassieke Hublot elementen te herkennen in een modern ontwerp dat door de kleurstelling en materiaalgebruik haast industrieel aandoet. De lijnen zijn strak en eigentijds en de uitvoering is er in twee maten; 38 en 45 mm. De kasten en bezel zijn vervaardigd van geborsteld titanium en zijn uiteraard voorzien van de kenmerkende H-vormige schroeven. De Hublot and Harrods lijn komt in een zeer beperkte oplage van twintig stuks per ontwerp. De 45 mm drie-wijzer uitvoering heeft een oplage van 40 stuks, de andere twee modellen slechts 20. De horloges worden geleverd met een zwarte rubber band en een grijze band van kroko. De kastdeksel zijn voorzien van een uniek nummer en de inscriptie ‘Special Edition + Harrods’.

De 45mm Hublot Classic Fusion Chronograph Racing Grey Harrods Special Edition (521.NX.7071.LR.HOD17) heeft als kloppend hart het Hublot HUB1143 kaliber. De Classic Fusion 45mm Racing Grey (511.NX.7071.LR.HOD17)  heeft als kaliber de HUB1112. Beide uurwerken hebben een frequentie van 28.800 tikken per uur en een maximale gangreserve van 42 uur. Het 38 mm damesmodel heeft een wat verfijnder uiterlijk, niet alleen vanwege de grootte, maar ook vanwege het gepolijste bezel. Dat daarin 36 diamanten (1.16 cts) zijn verwerkt maakt het model nog eleganter en meer ‘Classic’.  Het luxe dameshorloge wordt aangedreven door het HUB1110 kaliber, eveneens met een gangreserve van 42 uur. Alle modellen hebben een waterbestendigheid tot 50 meter.

Prijzen:
Chronograaf: €  11.200
Classis: € 8.350
Damesmodel: € 12.000

Meer informatie: Hublot.com