Het door Hublot speciaal voor de scheidsrechters van Euro 2008 ontworpen horloge is op 17 april jl aan hen overhandigd. De Belg Frank de Bleeckere en Nederlander Pieter Vink zullen als scheidsrechter aan Euro 2008 deelnemen en kregen één van deze zeer zeldzame horloges.

CEO van Hublot, Jean-Claude Biver presenteerde de Euro 08 Chronometer voor het eerst in Zurich aan de 44 (assistent-)scheidsrechters die hiermee stuk voor stuk een zeer zeldzaam horloge in eigendom kregen, er zijn er niet meer, en zullen er niet meer gemaakt worden dan 44 stuks.
De horloges zijn speciaal voor een voetbalwedstrijd aangepast. Op de buitenrand van de plaat is een onderverdeling van 45 minuten gemaakt met een uitloop van 15 minuten voor de eventuele verlenging die af te lezen is via een grote wijzer met rode pijl. De gewone tijd kan centraal worden afgelezen.

De presentatie werd door Hublot meteen benut om de verkoop van de speciale en gelimiteerde Big Bang Euro08, gepresenteerd op Baselworld 2008, van start te laten gaan. Dit horloge is gelimiteerd tot 2008 stuks en heeft een 45 minutenchronograaf waarvan de index de eerste 15 minuten een rode achtergrond heeft zodat deze als overloop gebruikt kan worden voor extra speeltijd of een verlenging.
De kast en details van dit horloge zijn van zwart keramiek en rubber. Er is ook een versie van roodgoud en zwart keramiek in een extra gelimiteerde uitgave van slechts 250 stuks.