Panerai maakt sinds enkele jaren eigen uurwerken en is daarmee een manfactuur geworden. Het meest vooruitstrevende eigen uurwerk is de P.2005, het uurwerk dat te vinden is in de nieuwe Luminor 1950 Tourbillon GMT 47 mm Titanium.

Het meest opzienbarende aan deze nieuwe Luminor is de door Panerai verbeterde tourbillon, waarvan de kooi roteert om een as die, in tegenstelling tot normale tourbillons, parallel loopt met de basis van het uurwerk. Daarnaast maakt de tourbillon twee omwenteling per minuut wat, in combinatie met manier van plaatsing van de kooi, het uurwerk nog beter in staat stelt gangafwijkingen tegen te gaan die veroorzaakt worden door de positie waarin het horloge zich bevindt.
Het horloge heeft een saffierglazen achterkant waardoor het P.2005 uurwerk met de tourbillon te zien is. Het heeft 239 onderdelen met 3 veertonnen, die een minimale gangreserve van 6 dagen garanderen. Ook de gangreserve van het uurwerk is via de achterkant af te lezen door middel van een wijzer op het uurwerk.

Panerai Luminor 1950 Tourbillon GMT 47MM Titanium PAM00306De donkerbruine wijzerplaat heeft de bekende Panerai Sandwich-constructie. De urenindicatoren zijn uit de bovenste plaat gesneden en zeer goed zichtbaar door de grote hoeveelheid lichtgevend materiaal dat tussen de onder- en bovenplaat gevangen zit. Naast de gewone tijd is ook een tweede tijdzone af te lezen, de zogenaamde GMT, waarvan de wijzer, net als de uren en minuten, centraal gemonteerd is. Om aan te geven of het in de tweede tijdzone dag of nacht is, is rechts op de wijzerplaat een wijzer aangebracht met am en pm indicatie die eens per 24 uur rondgaat.
De aanwezigheid van de tourbillon is via de voorkant van het horloge alleen te herkennen doormiddel van een stip die links op de wijzerplaat onder de secondewijzer ronddraait. Omdat de stip verbonden is met de tourbillon maakt deze ook twee rotaties per minuut en is dus twee keer zo snel als de secondewijzer.

Het nieuwe horloge heeft dezelfde kast die al meer dan 60 jaar het gezicht van de Luminor modellen is. De kast van dit model is echter gemaakt van grade-2 titanium, wat het een stuk lichter maakt, en heeft een diameter van 47 mm en een waterdichtheid tot 100 meter.
Het horloge komt met een alligator horlogeband met de karakteristieke grote gesp, ook van titanium, en een tweede band en speciaal gereedschap om de banden te kunnen omwisselen.
Het referentienummer van de Panerai Luminor 1950 Tourbillon GMT 47MM Titanium is PAM00306.