Hublot viert 75 jaar Bruce Lee met chronograaf in thema East meets West

Legends never die. Voor alle Bruce Lee fans is 2015 een gedenkwaardig jaar. Het is het jaar waarin de in 1973 overleden Oosterse vechtkunst-acteur 75 jaar zou zijn geworden. Hublot kwam in samenwerking met de Bruce Lee Foundation tot een East meets West horloge binnen de Hublot chronograaf serie ‘Spirits of Big Bang’. De in gelimiteerde oplage van 75 stuks vervaardigde automatisch skeleton chronograaf ‘Bruce Lee Dragon’ ademt in de kleuren zwart en goud de sfeer uit van de Chinees Amerikaanse Jeet Kune Do meester.

spirit-of-big-bang-for-bruce-lee-dragon2

“Lee werd slechts 32 jaar oud en speelde in niet meer dan vijf films, maar zijn nalatenschap is er niet minder om. Hij wordt gezien als de vechtkunstenaar die grenzen verbrak en de Oosterse vechtsport binnen de Westerse wereld op de kaart heeft gezet. Vanuit die context is gewerkt aan het horloge”, zegt Hublot CEO Ricardo Guadalupe.

De special edition chronograaf is dankzij de opengewerkte zwarte wijzerplaat in Oosters motief met gouden draak een opvallende verschijning. De Spirits of Big Bang Bruce Lee Spirit is uitgerust met de HUB4700, een automatische kaliber met  een 50-uur gangreserve. De zwart keramische kast van de skeleton chronograaf heeft een afmeting van 47,7 x 56,3 mm. Het venster van de datumweergave is gepositioneerd op 4:30. Het chronograaf horloge geeft de kleine seconden aan op 9 en heeft een minutenteller op 3 en 6 uur, te bedienen via in zwart uitgevoerde titanium pushers. Het horloge wordt geleverd met een zwart kalfslederen of zwart- en goudkleurig krokolederen band met een rubberen binnenzijde.

Hubot spirit of big bang bruce lee

 

Op 1 december, een week na de lancering van het horloge werd een exemplaar van de Spirit of Big Bang Bruce Lee Limited Edition tijdens een speciale avond ten behoeve van de Bruce Lee Foundation geveild. Na meerdere rondes ging de chronograaf naar de hoogste bieder voor een bedrag van € 32.000

Prijs: Op aanvraag
Meer informatie: Hublot.com

the-hublot-spirit-of-big-bang-for-bruce-lee-timepiece-unveiled-by-donnie-yen-ricardo-guadalupe-linda-lee-and-shannon-lee