Junghans geeft voorproefje nieuwe Meister Pilot chronograaf

Junghans. Dat is toch dat Duitse merk met die minimalistische Bauhaus styling? Ja, ook dat is Junghans. Maar het merk uit Schramberg – een dorpje in het Zwarte Woud – heeft ook een opvallende collectie pilotenhorloges. Op 25 september werd er op de prachtige industrieel vormgegeven fabrieksterreinen zelfs een historisch propellorvliegtuig neergezet om de nieuwe lijn Meister Pilots te lanceren. Gasten kregen een rondvlucht boven het gebied aangeboden en kregen zo een goed zicht op de bijzondere terrasgebouwen waar ooit de horlogemakersateliers waren gevestigd.

Junghans-fabrieken-1918 Terrassenbau_fertig

Maar het gaat natuurlijk om het horloge. De officiële Meister Pilot wordt pas in 2016 verwacht, dus het model dat je nu op horloge.info ziet, is echt een primeur. Het horloge is een ode aan het roemruchte verleden van Junghans. In de jaren 30 maakte het al klokken voor in het dashboard van vliegtuigen. Ze werden gemaakt op terras 7 van het bovenstaande gebouw. In 1955 kregen de boordklokken een vervolg met de Bundeswehrchronograaf voor het West-Duitse leger. Uit deze chronograaf komen de karakteristieke zachte vormen van het nieuwste model, als ook de vloeiend vormgegeven bandaanzetten. Bovendien is op het kastdeksel het terrasgebouw gegraveerd.

Junghans-MeisterPilot-event-edition_027_3593_00De goed afleesbare wijzerplaat is groot en voorzien van dubbel ontspiegeld glas, waardoor de lichtgevende cijfers en wijzers goed zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de piloot zelfs onder slechte lichtomstandigheden de tijd kan zien.
Junghans noemt zijn chronografen Chronoscope, een accurate term gezien het feit dat de verstreken tijd van de chronograaf niet wordt weggeschreven (graaf), maar wel te zien (scope) is op de wijzerplaat van het horloge. Binnenin de stalen kast van 43,3 mm doorsnede tikt een automatisch J880.4 uurwerk met decentrale seconde. De Chronoscopefuncties omvatten een secondeteller en een 30 minutenteller. Het horloge is waterdicht tot een druk van 10 bar (100 meter). Er is een uitvoering met zwarte band en een uitvoering met bruine band.

Junghans-MeisterPilot-event-edition_027_3592_00Deze gelimiteerde versie is alleen beschikbaar voor deelnemers aan het lanceringsevent, maar we denken dat wie contact opneemt met Junghans, ook wel toegang krijgt tot dit nieuwe model. Anders is het wachten op de reguliere versie in 2016.

Junghans-MeisterPilot-event-edition_VS_RSPrijs van deze event edition is € 2.350

Kijk voor meer informatie op www.junghans.de