Eberhard & Co brengt 2015 saluut aan klassiek horloge Contograf

Eberhard & Co introduceerde zijn eerste Contograf in het midden van de jaren 60, een op duikhorloges geïnspireerde twee register chronograaf. Sindsdien is de Contograf één van de hoofd collecties van het huis. Tijdens Baselworld 2014 kwam Eberhard & Co met een vernieuwde Contograf. Na een aanzienlijk kortere wachtperiode heeft nu ook de 2014-versie een vervolg gekregen. Aan de Contograf serie is in een gelimiteerde oplage van 99 stuks een special edition toegevoegd.

Eberhard & Co. - CONTOGRAF SPECIAL EDITION 3 RGB

De specials hebben een sportief ‘camouflage groen’ – maar daarmee juist een opvallend – uiterlijk gekregen. De meeste van de originele kenmerken uit het jaren 60 horloge zijn verwerkt in de 2014 editie, maar onder het ‘retro’ uiterlijk schuilt voldoende innovatie. Het handgewonden uurwerk heeft plaatsgemaakt voor het automatisch 8147 Valjoux 7750 13¼ chronograaf kaliber. Ook is de datum via de kroon in te stellen. Daarnaast werd de 2014 editie geleverd met een stalen of lederen armband voorzien van de gepatenteerde Déclic® vouwsluiting.

Eberhard & Co. - CONTOGRAF SPECIAL EDITION 4

De 2015 camouflage specials behouden de technische kenmerken van de 2014 Contograf, zoals het 8147 kaliber, maar zijn voorzien van een modieuze twist. De nieuwe Contograf modellen hebben twee groene tellers en een trapeziumvormig datumvenster op 6:00.  De keramische ring op de kast van 42 mm dient als tachometer en is verkrijgbaar in donker groen of zwart. De in donker grijs uitgevoerde, uur-, minuten,- en secondenwijzer zijn centraal geplaatst. De minuten- en uurwijzer zijn voorzien van Luminescent lichtgevend materiaal. De kastplaat heeft een schroefmechanisme en is gegraveerd met de woorden ‘Special Edition’. De nieuwe editie is verkrijgbaar met een lederen of stoffen band in army green of met een CHASSIS® stalen band. Het horloge is spatwatervast (Water resistant 5 ATM). Een grappig detail is de minutenteller op 3 uur. Deze gaat tot drie minuten, en dat is even lang als de duur van een telefoongesprek in 1960.

Prijs: Vanaf € 4.500
Meer informatie:  Eberhard-co-watches.ch