Swatch luidt met horloge Lucky Monkey Chinees Nieuwjaar in

Op de witte wijzerplaat van de nieuwe Chinese New Year Special staat een rode aap. Het figuurtje is een interpretatie naar de Apenkoning, een held in de klassieke Chinese fantasieroman ‘De reis naar het Westen’. De roman is geschreven in de 17e eeuw en zit vol verhalen. In een beroemde episode, die nog steeds populair is, steelt de Apenkoning hemelse perziken en eet deze op. Dit maakt hem onsterfelijk. Een aap die een perzik vasthoudt wordt, dankzij het verhaal, in China nog altijd gezien als een gunstig teken dat wijst op een lang leven en goede gezondheid voor oudere mensen.

Swatch special edition Chinese New Year SpecialAl deze symboliek is gevangen in het ontwerp van horloge Lucky Monkey, die niets voor niets die naam meekreeg. Iemand die is geboren in het jaar van de aap – dat op 8 februari 2016 begint – staat erom bekend slim, gevat, vindingrijk en getalenteerd te zijn. Het zijn eigenschappen die worden toegeschreven aan een gelukkige persoon.

New Gent; 2016 SpringSummer; 1601 Chinese New Year SpecialDe witte wijzerplaat met de rode aap die een perzik draagt, wordt omlijst door een hemelsblauwe kunststof kast en een siliconen horlogeband met rode, witte en blauwe sterdecoraties. Het design van het vrolijke horloge is afgeleid van de Chinese papierknipkunst, een handvaardigheid uit de 6e eeuw die nog steeds een belangrijke rol speelt in de decoraties voor het Chinese Nieuwjaar. Horloge Lucky Monkey wordt aangeboden met een speciale verpakking die feestelijk in lijn is met het kleurrijke design van het horloge.

Prijs:  € 70
Meer informatie: Swatch.com/nl