Gelimiteerd horloge Grand Seiko als grand finale van jubileumjaar

In 1960 werd de eerste Grand Seiko gelanceerd. Voordat de eerste ontwerpschetsen van het eerste Grand Seiko horloge op papier stonden, werd een stevig ijkpunt uitgezet: Creëer een horloge met een precisie, afleesbaarheid en betrouwbaarheid op een niveau dat hoger lag dan de op dat moment geldende International Chronometer Standards. Een horloge dat is gemaakt volgens de ‘Grand Seiko Standard’ is dan ook van een substantieel hogere standaard, waarvoor nieuwe technologieën moesten worden ontwikkeld en een nieuwe generatie hoogopgeleide horlogemakers moest worden opgeleid.

Grand-Seiko-SBGR097-Limited-Edition

Ruim een halve eeuw later is de focus van Grand Seiko nog steeds gericht op de pure essentie van het horloges maken. Elk Grand Seiko horloge is zo accuraat en betrouwbaar en functioneel en comfortabel als maar mogelijk is. Luxe, maar zonder overbodige toeters en bellen.

De tijden zijn veranderd sinds december 1960. En Seiko’s technologieën voor het maken van tophorloges hebben een enorme vlucht genomen. In de Grand Seiko collectie worden sinds 1998 drie horlogetechnieken gebruikt: 9R Mechanisch, 9R Spring Drive en 9F Quartz. Bij het ontwerpen werd gebruikgemaakt van de allernieuwste Cad-cam en MEMS technologieën plus nieuwe door Seiko zelf ontwikkelde legeringen.

Grand Seiko 55th Anniversary SBGR097 - 1

 

Theoretisch gezien is het vrij eenvoudig om de nauwkeurigheid van een mechanisch uurwerk te verbeteren: hoe hoger het tikgetal, hoe groter de precisie. In praktijk ligt het nog niet  zo simpel. Om te kunnen garanderen dat de 9S8 kalibers hun zeer hoge precisie (+8/-1 seconden per dag bij normaal dagelijks gebruik) behouden, ontwikkelde Seiko een nieuwe legering – SPRON610 – voor de balansveren. Deze legering heeft een hogere weerstand tegen de invloeden van magnetisme en schokken. Bij de fabricage van het ankerrad en het anker is gebruikgemaakt van MEMS technologie voor een sterk verbeterde precisie en duurzaamheid. Ook werd er een nieuw reverser rad ontwikkeld om de opwind efficiëntie te verbeteren. In 2014 werd de 9S series uitgebreid met het HI-BEAT GMT kaliber.

Grand Seiko Limited Edition

Inmiddels bestaat de Grand Seiko 55 jaar en sluit Seiko het jubileumjaar af met een grande finale door middel van de introductie van de Grand Seiko SBGR097G automaat. Het gaat om een limited edition, één voor elk verjaardagsjaar. De 55 analoog herenhorloges zijn uitgevoerd in staal met stalen band en voorzien van een donkerblauwe wijzerplaat waarin het GS logo subtiel als repeterend patroon is verwerkt. De kastplaat is doorzichtig wat zicht geeft op het automatisch 9S61 kaliber, en voorzien van een speciale jubileuminscriptie. De special edition heeft  een gangreserve van 72 uur.

Prijs:  € 4.100
Meer informatie: Seiko.nl