Oris onthult de vijfde editie van Air Racing horloge collectie

Oris’ relatie met de luchtvaart wordt voortgezet met de nieuwe Air Racing Edition V, een automatisch horloge dat is geïnspireerd door de heldendaden van luchtacrobaat en Oris-ambassadeur Don Vito Wypraechtiger. Het team van piloot Don Vito is het enige Zwitserse team (2010) dat deelneemt aan de beroemde Reno Air Races. En met succes. In 2013 werd Don Vito de eerste niet-Amerikaanse piloot die de Gold Race won in de 50-jarige geschiedenis van de National Championship Air Races in Reno. Dat was geen eenmalig gelukje want  in 2014 behaalde hij de tweede plaats.

Oris creëert elk jaar een Limited Edition horloge ter ere van de prestaties van Don Vito. Dit jaar in de vorm van de Oris Air Racing Edition V, een horloge dat past in de Oris Big Crown ProPilot lijn. Het horloge is uitgebracht in een oplage van 1000 exemplaren. Met z’n zwarte roestvrijstalen kast met DLC-coating, zwarte wijzerplaat en rode accenten, is de Oris Air Racing Edition V het meest sportieve Air Racing model tot nu toe. De kastbodem toont het Limited Edition nummer en een gegraveerd silhouet van de Scarlet Screamer.

Oris-Air-Racing-Edition-V_Original_4372

Ieder detail van het wijzerplaat is zorgvuldig ontworpen om de afleesbaarheid, ook onder minder goede omstandigheden, te waarborgen. De oversized Arabische cijfers en de uren- en minutenwijzer zijn voorzien van Super-LumiNova® en het gebogen saffierkristal heeft een anti-reflectie coating aan de binnenzijde om schitteringen door de zon tot een minimum te beperken.

Onder de wijzerplaat tikt het Oris Calibre 752, een automatisch uurwerk dat het horloge een centrale secondewijzer en een groot dag-datumvenster op 3 uur geeft. De stoffen band is gevoerd met leder in kenmerkend Oris-rood.

Prijs: € 1.700
Meer informatie: Oris.ch

http://www.oris.ch/en/watches/oris-air-racing-edition-v/01-752-7698-4784-set