Omega horloge De Ville Trésor ‘one of a kind’ met 65 jaar ervaring

De Omega De Ville Trésor met ‘Clous de Paris’ wijzerplaat is een rechtstreekse afstammeling van de eerste Omega Trésor horloges uit 1949. De Trésor horloges van het eerste uur vormden een speciale lijn, bestemd voor de Zuid-Amerikaanse markt waar de inkomens lager waren dan in Europa, en waar vraag was naar betaalbare luxe horloges. De Trésor lijn die eind jaren veertig werd uitgebracht bestond uit – vaak roségouden – horloges met een lager goudpercentage dan de Zwitserse horloges voor de Europese markt. Terwijl ze met een kast van 37,5 mm wel een grootse uitstraling hadden.

DV_Tresor_43253402102002_Profile_1600x900

Zoals dat gaat bij klassiekers worden noviteiten uitgevoerd met zo veel mogelijk behoud van oorspronkelijk design. De De Ville Trésor heeft afstand gedaan van minder luxe materiaal en het klassieke 342 kaliber, maar wel het klassieke uiterlijk behouden. Meer dan een halve eeuw later is de jongste Trésor afstammeling uitgerust met het anti magnetisch Master Co-Axial kaliber 8511, een van de meest geavanceerde mechanische Omega chronometers van dit moment.

OMEGA-De-Ville-Tresor_432.53.40.21.02.001
De De Ville Trésor heeft een kast van 40 mm met een ronde bezel en elegante lugs, gemaakt van 18 karaat wit- of geelgoud. In combinatie met de opaline wijzerplaat in ‘Clous de Paris’ een guilloche patroon waarbij de lijnen een piramidevormige patroon vormen, kreeg dit horloge zowel een tijdloze als een moderne uitstraling. De centraal geplaatste uren-, minuten-, en secondewijzers zijn slank en elegant vormgegeven wat een klassieke eenheid vormt met de eveneens slanke dubbele uurindexen en de in zwart uitgevoerde minuutindexen. Op zes uur is een datumvenster geplaatst. De kastplaat van de Ville Trésor is transparant wat een kijkje geeft op het anti-magnetische Omega Master Co-Axial kaliber 8511. Het hand gewonden uurwerk heeft een gangreserve van maar liefst 60 uur. Een krokodillenlederen band in hazelbruin of zwart met 18 karaat gouden gesp benadrukt de elegante, maar mannelijke touch van dit uiterst nauwkeurige horloge.

Prijs: € 11.600
Meer informatie: Omegawatches.com