Lady 8 Flower Jaquet Droz juweel van een dameshorloge

Dit zeer exclusieve dameshorloge is vervaardigd in het atelier van Jaquet Droz. Bij de wens om een bijzonder horloge te maken werd de lat extreem hoog gelegd. Uit het hoogste niveau vakmanschap ontstond een horloge dat de naam Lady 8 meekreeg; een ongekend stukje liefde voor verfijning en kunst, waarin de kunde van het ambacht in al haar glorie wordt getoond.

De Lady 8 Flower van Jaquet Droz bestaat uit twee boven elkaar geplaatste cirkels, in twee verschillende afmetingen, die samen het cijfer 8 vormen. Dit getal is niet gekozen om de ronde vormen alleen. Het cijfer acht staat symbool voor harmonie, perfectie en oneindigheid.

Jaquet Droz_LADY_8_FLOWER_ATELIERS_D_ART_3

In de onderste cirkel is een vlinder met gespreide vleugels te zien. Centraal in het lijf zijn de rosé- of witgouden uur- en minutenwijzer geplaatst. Er is een versies beschikbaar waarbij de vleugels zijn uitgevoerd in doorzichtige rood email op een guilloché achtergrond.  De andere versie  is gedecoreerd met blauwe saffieren en diamanten. Net als de rest van deze bijzondere horloges is elke onderdeel, elke vorm en elk detail handgemaakt.

De bovenste cirkel van het horloge bestaat uit een met rosé- of witgouden ring met bolvormig saffierglas. Onder het glas is een juweel zichtbaar in de vorm een lotusbloem. Elk bloemblaadje is vervaardigd van 18 karaat witgoud en individueel geëmailleerd of gegraveerd. Dat maakt elk onderdeel al een meesterwerkje op zich. Als een geheim is in het hart van de bloem een briolettegeslepen diamant van 0,24 karaat verwerkt. Deze wordt zichtbaar wanneer een speciaal daarvoor vervaardigde pusher op twee uur wordt bediend waardoor de bloem zich opent.

Jaquet Droz_LADY_8_FLOWER_BACK

 

Voor Jaquet Droz staat het horloge niet alleen voor vrouwelijke schoonheid, maar ook voor het kunnen realiseren van een bijzonder verfijnde techniek. De twee cirkels die de acht vormen hebben elk een eigen mechanismen die onafhankelijk van elkaar moeten kunnen functioneren. En dat binnen een uurwerkbreedte van 35 mm. Het horloge heeft als kloppend hart het automatisch Jaquet Droz 615 kaliber met een gangreserve van 38 uur. Mocht je de Lady 8 Flower willen blootstellen aan water, dan raden we je dat af. Het horloge is spatwaterdicht (30 m). Een bruine krokodillenlederen band met 18 karaat witgouden sluiting met daarin 125 (1,51 karaat) diamanten complimenteren dit juweel van een  horloge.

Jaquet Droz_LADY_8_FLOWER_POSITION_1

Beide uitvoeringen van de Lady 8 Flower zijn zeer exclusief en vervaardigd in limited edition. Elk horloge is voorzien van een uniek nummer. De lady 8 Flower uitgevoerd in roségoud beperkt zich tot slechts 28 stuks. Het witgouden model is met slechts acht exemplaren nog exclusiever.  Voor beide horloges geldt dat het bezel van de onderste acht gedecoreerd is met briljant- en baguettegeslepen diamanten waarbij de witgouden het meest rijk is. In totaal zijn hier 151 baguettegeslepen diamanten, 383 briljantgeslepen diamanten en 54 blauwe saffieren in verwerkt.

Prijs: Op aanvraag
Meer informatie: Jacquet-Droz.com