De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

stamt uit een familie van ondernemende avonturiers

De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

De elegante Grande Seconde is het uitgangspunt voor de reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time. En wat blijkt, de klassieke esthetiek van de grote secondewijzer laat zich uitstekend lenen voor een kosmopolitisch reisinstrument. Een horloge dat de lokale tijd en de thuistijd weergeeft.

De Grande Seconde-familie is behoorlijk en aan het uitdijen en is behoorlijk divers. Zo is de Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite met echte stukjes Matterhorn een trotse patriot en de Grande Seconde Skelet-One Ceramic een echte techneut. Met de reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time is er nu ook een familielid dat het liefst ver weg is van de Jura. Die reislust zit ook echt in de familie. Zo’n drie eeuwen geleden doorkruisten Pierre Jaquet-Droz, zijn zoon Henri-Louis en zakenpartner Jean-Frédéric Leschot zeeën en continenten om hun mechanische creaties met de wereld te delen. Het gezelschap reisde van Zwitserland tot Spanje, en van Frankrijk tot China via Engeland. Engeland omdat de familie Jaquet-Droz daar hun handelshuis hadden gevestigd. En vanaf 1758 raakte de onderneming bekend als pioniers van de internationale klokkenmakers handel.

De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time Ivory Enamel

Gepoederde continenten in een gepolijste oceanen

De Grande Seconde Dual Time was al in de collectie, maar is grondig herzien op technisch en esthetisch gebied. Ten eerste is het automatische uurwerk, manufactuurkaliber 2663H24, in gebruik genomen. En dat is een uurwerk voorzien van silicium balanseveer plus een anker in dat moderne materiaal.

De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Achterzijde van de roségouden Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Ten tweede is het design van het 43 mm horloge aangepast. Zo is de reiscomplicatie nu geplaatst in de onderste helft van de kenmerkende 8-vormige wijzerplaat van de Grande Seconde. In het hart worden de continenten afgebeeld op gematteerde wijze. Volgens Jaquet Droz geeft een poederachtige afwerking het volume en de textuur van de aarde beter weer. En die continenten zijn afgebeeld op een spiegel gepolijste achtergrond in zwart of antraciet. Hierdoor ontstaat een helder en scherp, maar niet opdringerig contrast.

Wit en zwart voor dag en nacht

De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time Silver

Ook opvallend en ook nieuw voor de reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time is dat de 24-uurstijd is verdeeld in twee afzonderlijke segmenten van 12 uur. Zo is wit gekozen voor overdag en zwart voor de nacht. Hierdoor wordt het lezen van de thuistijd directer en intuïtiever. De lokale tijd, op de bovenste helft van de Grande Seconde-wijzerplaat, wordt geregeld door de urenwijzer te bewegen. Omdat de minutenwijzer niet meebeweegt, kan de tijd sneller en nauwkeuriger worden ingesteld. De datum wordt automatisch aangepast aan deze wijziging. En deze datum wordt aangegeven door een wijzer met rode punt die rond een gesatineerde ring glijdt.

De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time Black Enamel

De vier varianten van de reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Van de vernieuwde Grande Seconde Dual Time zijn vier varianten gemaakt. Twee versies in een stalen kast met onyx of zilverkleurige wijzerplaat en twee roségouden varianten. Kortom, voor ieder wat wils. Vanwege het gebruik van ivoorkleurig of zwart Grand Feu email voor de wijzerplaat ogen de roségouden versies zeer rijk.

De reislustige Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time

Jaquet Droz Grande Seconde Dual Time Onyx

Ten slotte verwijzen we voor meer informatie over de horloges met als thema Grande Seconde naar www.jaquet-droz.com