Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

Met echte stukjes Matterhorn!

Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

‘Zwitserder’ dan dit wordt het niet! De Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite is een maafasehorloge met een wijzerplaat die is gemaakt met echte stukjes steen van de Matterhorn. Het geeft de wijzerplaat een organisch grijs uiterlijk dat wonderwel past bij de aanwezige grote maanfase.

De Grande Seconde Moon is geenszins een nieuweling in de collectie van Jaquet Droz. Tijdens afgelopen Baselworld toonde het huis bijvoorbeeld de roségouden Grande Seconde Moon met een zwarte email wijzerplaat. Iets nieuws tonen tijdens aanstaande Baselworld zit er niet in aangezien de gehele Swatch Group afwezig is. Gelukkig blijven we niet verstoken van nieuwe modellen, beurs of geen beurs. Voor de laatste creatie, de Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite, werd afgereisd naar de Walliser Alpen om van de iconische Matterhorn genoeg materiaal te hakken om 88 wijzerplaten te maken. De beroemdste berg van Zwitserland is met 4.478 meter hoog zat dus die paar brokken konden er wel vanaf.

Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

Drie eerder uitvoeringen van de Grande Seconde Moon met wijzerplaten in zilver, ivoor email en diepzwart onyx

Een astronomische maanfase die 122 jaar correct werkt

De grote seconde wijzer en de maan zijn perfect in balans in het voor Jaquet Droz zo kenmerkende “8” -ontwerp. De maan staat centraal en is niet enkel decoratief. De maanfase is niet zomaar decoratief want dankzij de juiste vertanding van het uurwerk hoeft de stand van de maan slechts eens in de 122 jaar bijgesteld te worden. De astronomische maanfase wordt ingesteld met behulp van een discrete corrector die op 8 uur aan de zijkant van de kast is geplaatst. De maan en de uren, minuten en seconden worden aangedreven door in eigen manufactuur vervaardigd automatisch uurwerk. Het kaliber 2660QL3 is uitgerust met een aantal cruciale uurwerkonderdelen in silicium. Volledig opgewonden loopt het uurwerk in ieder geval 68 uur.

Een gesteente dat oogt en voelt als een slangenhuid

Drie eerder uitvoeringen van de Grande Seconde Moon met wijzerplaten in zilver, ivoor email en diepzwart onyx

De iconisch Matterhorn in zijn volle Zwitserse glorie

De Grande Seconde Maan Swiss Serpentinite heeft een wijzerplaat die is gemaakt van serpentiniet, eens een stolling-gesteende dat voor het grootste gedeelte bestaat uit mineralen uit de serpentijnfamilie. De naam is niet toevallig want het vlokkerig ogende gesteente heeft een textuur die vergelijkbaar is met slangenleer. Het vóelt  zels een beetje als slangenhuid. en biedt een eigenaardige sensatie bij aanraking. Serpentiniet is een bros gesteente en daardoor is het nog niet zo eenvoudig een wijzerplaat in dit materiaal te vervaardigen. De vaklieden bij Jaquet Droz zijn erin geslaagd de natuurlijke schittering van het stukje Matterhorn in een tijdsinstrument te vangen.

Een mooi verhaal voor de bevlogen wintersporter

Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

Voor- en achterzijde van de zeer Zwitserse Jaquet Droz Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

Van de 43 mm stalen Grande Seconde Maan Swiss Serpentinite worden naar goed jaquet Droz-gebruik slechts 88 exemplaren gebouwd zoals al gezegd. De prijs is op aanvraag. Mooi is dat ieder horloge door het gebruik van steen voor de wijzerplaat een uniek uiterlijk heeft. En wie één van die 88 horloges weet te bemachtigen heeft op winstersport in Zwitserland een prachtig verhaal te vertellen. “Wist je dat mijn horloge een wijzerplaat heeft die is gemaakt van die grote berg die buiten staat? Ja, de Matterhorn.  Ze hebben vlakbij de Hörnli-hut, het legendarische basiskamp van de eerste beklimming van de Matterhorn in 1865, een stukje rots gehakt en in dit horloge gestopt. Kan ik je wat te drinken aanbieden? Schnaps misschien?”

Voor meer informatie over de verschillende Grande Seconde Moon-modellen: www.jaquet-droz.com