De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker

Een tot 30 stuks gelimiteerde, ultragedetailleerde nautische complicatie

De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker
De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker

De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht in platina is tot 30 exemplaren gelimiteerd

Ulysse Nardin komt uit het Zwitserse Le Locle en dat ligt niet aan zee. Toch heeft het horlogehuis sinds de oprichting in 1848 een reputatie opgebouwd als het gaat om scheepschronometers. De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker en deze nieuwe creatie is een ultragedetailleerde nautische complicatie voor de 21e eeuw.

Een horloge in de geest van een luxe mega-jacht. Dat betekent onder andere een ‘romp’ van platina, een gelimiteerde productie van 30 stuks en een prijs van 310.000 euro. De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker en dit horloge is een ultragedetailleerde nautische complicatie voor de 21e eeuw. Het horloge is het vervolg op de Marine Grand Deck uit 2016, een horloge als een zeiljacht met miniatuurtouwen en dito giek en al. Welnu, de Marine Mega Yacht is gebouwd met dezelfde miniatuurgedachte. Het horloge heeft een 3D grand feu geëmailleerde wijzerplaat, die doet denken aan een boeg van een schip die zich een weg baant door de golven van de oceaan. Een precieze weergave van een ultra-gedetailleerd maanoppervlak is gepositioneerd naast een getijdenindicator op 8 uur, terwijl een anker op 3 uur de gangreserve aangeeft. De lier die het anker ophijst en laat zakken bevindt zich op 12 uur en is duidelijk te zien. Het oogt door de tandwielen en de overbrenging als een scheepsmotor met tandwielkast in een machinekamer.

Elk maritiem detail telt

De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker

De Marine Grand Deck Tourbillon uit 2016 is de voorganger van de Marine Mega Yacht

De 44 mm Marine Mega Yacht van platina heeft nog meer maritieme verwijzingen aan boord. Zo is de kooi van de vliegende tourbillon versierd met een scheepsschroef. De bladen van de schroef zijn precies zo vormgegeven als die van de nieuwste generatie jachten. En aangezien elk detail telt, bewegen de wijzers als vuurtorenlichten. Enige fantasie kan de bouwers van het horloge niet ontzegd worden.

Een miniatuuranker aan een miniatuurketting

De Ulysse Nardin Marine Grand Deck Tourbillon uit 2016 is de voorganger van de Marine Mega Yacht

Het anker en de ketting in de Ulysse Nardin Marine Mega Yacht. Ook zichtbaar is een indicatie die de getijden coëfficiënt weergeeft die rekening houdt met de seizoenen

Het handopwindkaliber UN-631 in de Marine Mega Yacht is gebouwd in samenwerking Christophe Claret. De diameter bedraagt 37 mm, heeft 504 componenten en garandeert een gangreserve van 80 uur bij een kruissnelheid van 21.600 trillingen per uur. De vliegende tourbillon beweegt met 60 rotaties per uur (of één omwenteling elke 60 seconden). Behalve de tijd geeft de Marine Mega Yacht een driedimensionale weergave van de fasen van de maan plus de getijden op een specifieke locatie in een venster dat aan de zijkant van de kast. Het anker voorzien van miniatuurketting geeft de gangreserve aan op een wel heel beeldende, zeg maar gerust Disney-achtige manier.

Bevoorrecht en bevoorrechter

Het anker in de Ulysse Nardin Marine Mega Yacht

De tandwielen en overbrengingen in de Ulysse Nardin Marine Mega Yacht functioneren als een lier die het anker ophaalt en laat zakken

De schroef en het anker zijn aandachtstrekkers, maar dat is de realistische maan ook. Het oppervlaj van de maan is gereproduceerd door een ultra-precieze gravure. Het bestaat uit twee halve bollen: de ene behandeld in blauw PVD (voor de periode van de nieuwe maan) en de andere gerhodineerd (om het oplichtende effect van de zon te simuleren). De 30 toekomstige eigenaren van de Marine Mega Yacht zijn bevoorrecht. Wie 3 ton kan betalen voor een horloge is dat, punt uit. En wie op zijn/haar exemplaar van de Marine Mega Yacht de naam van zijn/haar jacht in de plaquette aan de zijkant van kast laat graveren, is bevoorrechter.

De Ulysse Nardin Marine Mega Yacht ligt het anker

In de Ulysse Nardin Marine Mega Yacht is een iets kleiner anker geplaatst dan dit exemplaar van 18 ton

Voor meer informatie: www.ulysse-nardin.com