De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds

H. Moser & Cie. zijn op tijd voor The Great Outdoors

De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds

Haute horlogerie hoeft natuurlijk helemaal niet delicaat te zijn. Wanneer horlogemakers willen, kunnen ze ook iets robuusts bouwen wat tegen de gevaren van alledag kan. En misschien wel meer. De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds van H. Moser & Cie. zijn klaar én op tijd voor The Great Outdoors.

De Pioneer van H. Moser & Cie. uit het Zwitserse Schaffhausen is de meest sportieve van het stel. De horloges zijn comfortabel – kijk maar naar de rubberen banden – en ontworpen voor dagelijks gebruik. De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds zijn de nieuwste gouden aanwinsten. Ook deze 42, 8 mm horloges combineren een elegant, maar eigentijds ontwerp met designverwijzingen naar de industriële wereld. De twee nieuwe modellen zijn waterbestendig tot 120 meter dankzij de kast van 5N roodgoud met zwarte, DLC-gecoate titanium details. Luxe en functionaliteit gaan hand in hand en zorgen voor een horloge dat goed gekleed klaar is voor een groots avontuur in de wildernis. Dat betekent in alledaagse termen en gebruik dat de horloges ook goed staan bij sneakers. Net zoals de stalen versie van de Pioneer Tourbillon die eind vorig jaar uitkwam.  

De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds

De 42, 8 mm Pioneer Centre Seconds in roodgoud en zwart DLC titanium

Hedendaagse dynamiek

De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds zijn voorzien van een koepelvormig saffierglas dat de diepe en mysterieuze tonen van de Midnight Blue fumé-wijzerplaat benadrukt. De indexen met een luminescente tip zijn gefacetteerd en de wijzers zijn gedeeltelijk geskeletteerd en hebben ook een oplichtende punt. De ruimtelijke wijzers met de strakke lijnvoering geven het aangezicht van beide horloges een hedendaagse dynamiek.

Haute horlogerie plug-and-play

De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds

In de Pioneer Tourbillon tikt kaliber HMC 804 met modulair echappement

De Pioneer Tourbillon (de oplage bedraagt 50 stuks) is uitgerust met het zelf-opwindende kaliber HMC 804 dat door H. Moser & Cie. zelf wordt gebouwd. Het uurwerk is uitgerust met een dubbele balansveer die ook al ontworpen en geproduceerd is in eigen beheer. Dankzij de gekoppelde balansveren wordt de beweging van het zwaartepunt van elke veer bij het schommelen gecorrigeerd, waardoor de nauwkeurigheid aanzienlijk wordt verbeterd. Heel typisch voor Moser is dat het gehele echappement inclusief vliegende tourbillon geplaatst is in een uitwisselbare module, die onafhankelijk van het uurwerk wordt geassembleerd. Dit is haute horlogerie plug-and-play; slim en makkelijk te verwisselen tijdens onderhoud. De gangreserve van het automatische uurwerk is 72 uur.

Verkortte opwinding

Pioneer Centre Seconds

Zicht op kaliber HMC 200 in de Pioneer Centre Seconds

In het hart van het Pioneer Center Seconds is het automatische manufactuur-kaliber HMC 200 te vinden. Ook hier is het regulerende orgaan geheel door Moser zelf ontworpen. Het uurwerk zelf is versier met de bekende dubbele strepen van Moser op de bruggen en de platine. Zowel de HMC 804 uit de Pioneer Tourbillon als de iets eenvoudiger en HMC 200 kalibers, zijn 100% Zwitsers en 100% Moser. Beide bevatten een grote, gegraveerde rotor die de hoofdveer opwindt middels een tweerichtingssysteem dat de tijd die nodig is om de veer volledig op te draaien, verkort. De opwinding mag dan verkort worden, de opwinding van het dragen van een Pioneer Center Seconds of een Pioneer Tourbillon duurt vele malen langer.

De avontuurlijke Pioneer Tourbillon en Pioneer Center Seconds

Pioneer Tourbillon

 

Voor meer informatie: www.h-moser.com