IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”

De 13e editie brengt kansarme kinderen geluk

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”

De IWC IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” is het 13e horloge dat probeert een mooie toekomst te creëren voor kansarme kinderen. Laureus Sport for Good maakt gebruik van de kracht van sport om sociale verandering teweeg te brengen en IWC is een trouwe partner.

Live fotografie door Lukas Schulze/Getty Images for IWC

De stichting Laureus Sport for Good is opgericht in 2000, ondersteunt meer dan 160 sportprogramma’s voor kansarme kinderen in 40 landen en sinds 2006 maakt IWC Schaffhausen jaarlijks een speciaal, gelimiteerd Laureus-horloge. De prijzen en het nieuwe horloge worden ieder jaar uitgereikt tijdens de Laureus World Sports Awards. Dit jaar werd het sportieve prijzenfestijn  in Monaco gehouden. Natuurlijk was IWC als sponsor van de partij, maar het horlogehuis was ook present ook om alweer het 13e Laureus-horloge te presenteren. Het is ieder jaar weer een verrassing ook al weten we van tevoren 2 dingen zeker: de wijzerplaat is blauw en op het achterdeksel heeft een gravure van een kindertekening.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”

Ex-wielrenner Fabian Cancellara (L) en acteur James Marsden (M) zijn IWC ambassadeurs. Rechts staat IWC CEO Christoph Grainger-Herr. Marsden presenteerde het gala en Cancellara is lid van de Academy

Een IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” voor 3 nieuwe Academy-leden

Vorig jaar de verraste IWC met een zwarte keramische Pilot’s Watch en het jaar daarvoor met misschien wel de mooiste uitvoering van de Da Vinci Chronograph.  Nu we toch herinneringen aan Laureus-edities aan het ophalen zijn, de Portugieser uit 2009 was ook niet te versmaden. Het 2019-model werd voorafgaand aan het sportgala onthuld door IWC-topman Christoph Grainger-Herr.

Een coating van zwart gevulcaniseerd rubber en een blauwe wijzerplaat geven de Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” zeer sportieve looks

Een coating van zwart gevulkaniseerd rubber en een blauwe wijzerplaat geven de Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” zeer sportieve looks

Het bleef niet bij onthullen alleen, want de IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” (Ref. IW379507) werd ook meteen overhandigd aan 3 nieuwe leden van de Laureus World Sports Academy. (Oud)sporters verrichten als rolmodel belangrijk werk voor de stichting en vers bloed is altijd meer dan welkom. Vanaf dit jaar zijn golfster Lorena Ochoa (Mexico), hockeyster Luciana Aymar (Argentinië) en zwemster Missy Franklin (VS) toegevoegd aan de indrukwekkende line-up sporthelden. Zij voegen zich bij een 60-tal bekende namen als Ruud Gullit, Franz Beckenbauer en Monica Seles.

Gevulkaniseerd rubber

De Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” heeft 45 mm x 16,9 mm stalen kast die is gecoat met zwart gevulkaniseerd rubber. De oplage van de 11.500 euro kostende duikchronograaf bedraagt 1.000 genummerde stuks. In de tot 300 meter waterdichte kast tikt het in eigen manufactuur gebouwde chronograafkaliber 89365 met flyback-functie. Het uurwerk heeft 294 onderdelen, tikt met 4Hz en heeft een gangreserve van 68 uur.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”

Natuurlijk heeft ook de IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” een gegraveerde kindertekening op het achterdeksel

Blauw en een kindertekening

De wijzerplaat in opvallend Laureus-blauw is één van de hoogtepunten van de IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”. Het andere hoogtepunt is zonder twijfel de gravure van de tekening van de 15-jarige Melan uit Sri Lanka. Melans inzending op het onderwerp “Tijd om te leren” bezorgde hem de overwinning in de jaarlijkse tekenwedstrijd die IWC elk jaar samen met Laureus organiseert. En die overwinning betekent dat hij is vereeuwigd in 1.000 verzamelobjecten waarvan een deel van de opbrengst ten goed komt aan de stichting Laureus Sport for Good.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”

De IWC Aquatimer Chronograph Edition Laureus Sport for Good in actie in Monaco

Voor meer informatie over de Laureus World Sports Academy: www.laureus.com

Voor meer informatie over IWC: www.iwc.com