Nieuwe IWC Pilot’s Watch

Mark XVIII Edition “Laureus Sport for Good Foundation”

IWC Pilot's Watch Mark XVII Edition "Laureus Sport for Good"

Voorafgaand aan het Laureus World Sport Awards gala in Monaco lanceerde IWC de nieuwe Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Laureus Sport for Good Foundation”. Het twaalfde Laureus-model is uitgevoerd in een 41 mm kast van glanzend zwart keramiek. De karakteristieke blauwe wijzerplaat en de speciale gravure op de achterkant van de kast zijn opnieuw van de partij.

Het twaalfde IWC Laureus-horloge is een tastbaar bewijs van de innige samenwerking van het horlogehuis uit Schaffhausen en de liefdadigheidsorganisatie Laureus Sport for Good. Alle twaalf horloges kenmerken zich door de blauwe wijzerplaat en de gravure van een kindertekening op het kastdeksel. De Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Laureus Sport for Good Foundation” (Ref. IW324703) is hierop geen uitzondering. Als basis dient de Pilot’s Watch Mark XVIII maar op dat grondthema is lustig geïmproviseerd.

De Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Laureus Sport for Good Foundation”heeft natuurlijk een gravure van een kindertekening op de achterzijde van de kast

De Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Laureus Sport for Good Foundation” heeft natuurlijk een gravure van een kindertekening op de achterzijde van de kast

41 mm glanzend keramiek

De standaard Mark XVIII is uitgevoerd in een 40 mm kast van staal en dit nieuwe liefdadigheidsmodel, dat in een oplage van 1.500 stuks wordt gemaakt, heeft een net iets grotere maat van 41 mm gekregen. De kast is bovendien uitgevoerd in glanzend zwart keramiek. IWC’s CEO Chris Grainger-Herr noemde de nieuwe Laureus gekscherend de “Baby Big Pilot Beverly Hills” omdat de Mark XVIII met zijn zwarte, glanzende, soms bijna donkergrijs en dan weer zwart/blauw kleurende kast en de blauwe wijzerplaat, duidelijk de familietrekken heeft van de Big Pilot’s Watch Edition “Boutique Rodeo Drive” (Ref. IW502003), een tot 250 stuks gelimiteerd horloge uit 2015.

Functioneel en frivool

Zoals een goede ‘piloot’ betaamd, zorgen oplichtende wijzers en helderwitte markeringen op de donkerblauwe wijzerplaat voor eenduidige afleesbaarheid. De glanzende kast mag wat frivool ogen, het materiaalgebruik is uiterst functioneel want keramiek is buitengewoon licht en zeer krasbestendig. Het robuuste automatische kaliber 35111 (Sellita SW300-1 basis) wordt omhuld door een zacht-ijzeren binnenkast die slechte magnetische invloeden buiten de deur houdt.

De lichten van het Laureus World Sports Gala op de achtergrond en die van de Mark XVIII op de voorgrond

De lichten van het Laureus World Sports Gala en de oplichtende Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Laureus Sport for Good Foundation” op de voorgrond (foto: Lex Stolk)

De achterzijde van de kast toont de winnende tekening van de 11-jarige Ana Claudia die deelnam een de tekenwedstrijd die dit jaar als thema “Time to be Healthy” had. Ana Claudia neemt deel aan een project van Instituto Reação in Brazilië en haar tekening werd geselecteerd uit meer dan 1.000 inzendingen. Instituto Reação helpt de levensomstandigheden van kinderen en jongeren in Brazilië te verbeteren door middel van educatie en sport en dan met name judo. Sport wordt gebruikt om waarden als respect, discipline en vastberadenheid over te brengen op de deelnemers en die waarden vervolgens te gebruiken in hun dagelijks leven.

Laureus Sport for Good Ride langs de Rivièra (met sneeuw)

Uw verslaggever live in actie met de nieuwe Mark XVIII om de pols

Uw verslaggever live in actie met de nieuwe Mark XVIII om de pols (foto: Lukas Schulze)

Omdat Laureus veel meer is dan een horloge, organiseerde IWC de dag voorafgaand aan het Laureus World Sport Awards gala, een fietsrit om geld in te zamelen voor de sportorganisatie. Natuurlijk gaat een deel van de opbrengst van alle 1.500 special Mark XVIII’s die 6.300 euro kost, naar het goede doel, maar een beetje extra fondsen zijn nooit weg. En dus trotseerden zo’n vijftig fietsers de bittere koude van Monaco (voor het eerst in meer dan een decennium sneeuwde en vroor het in het prinsdom) en trapten langs de boorden van de Middellandse Zee extra geld bij elkaar. Onder de deelnemers van de Laureus Sport for Good Ride langs de Frans-Italiaanse Rivièra waren onder andere tweevoudig Olympisch wielerkampioen Fabian Cancellara, tienkamp-legende Daley Thompson, Formula E-coureur Maro Engel, fixie rijder Patrick Seabase en IWC CEO Christoph Grainger-Herr. Bijtende kou en dwarrelende sneeuwvlokken hadden weinig invloed op de goede sfeer tijdens de rit al waren de warmte van het hotel en de hete thee na de rit zeer welkom.

IWC CEO Chris Grainger-Herr met rechts van hem IWC- en Laureus-ambassadeur en wielergrootheid Fabian Cancellara (foto: Lukas Schulze)

Het Laureus-peloton in actie (foto: Lukas Schulze)

Het complete Laureus peloton poseert langs de boorden van de Middellandse Zee

Het Laureus peloton poseert langs de boorden van de Middellandse Zee (foto: Lukas Schulze)