Nieuw vlaggenschip van Jaquet Droz

Grande Seconde Moon Black Enamel

Jaquet Droz Grande Seconde Moon Black Enamel

Een nieuw vlaggenschip van Jaquet Droz moet voldoen aan twee dingen: het horloge dient een maanfase-aanduiding te hebben en de wijzerplaat moet gemaakt zijn van email. De vlak voor Baselworld gepresenteerde nieuwste telg in de Grande Seconde collectie die is voorzien van een edelmetalen,poëtische maanfase-aanduiding én een geëmailleerde wijzerplaat. Het horloge verdient dus de titel vlaggenschip. De Grande Seconde Moon Black Enamel oogt elegant en vooral ook ongecompliceerd maar het tegendeel is natuurlijk waar.

Diepzwart en klassiek

De maanfase is een horlogeklassieker en in het geval van de Grande Seconde Moon Black Enamel is het ook een nieuw vlaggenschip van Jaquet Droz. De maan is terug te vinden in ontelbare vroege uurwerken. Eerst in klokkentorens en later in zakhorloges en uiteindelijk ook in polshorloges. Horloges als de 43 mm Grande Seconde Moon Black Enamel, een klassieke creatie in de traditie van Grande Seconde collectie en dus heeft het de karakteristieke ‘8’ als basisvorm voor de wijzerplaat. Die wijzerplaat is uitgevoerd in diepzwart, grand feu email; een schoonheid die ontstaan is onder extreem hoge temperaturen.

De delicate maanfase aanduiding in de Grande Seconde Moon Black Enamel

De delicate maanfase aanduiding in de Grande Seconde Moon Black Enamel

Realistische maanfase

In de onderste subdial domineert de realistisch weergeven maan die is gegraveerd uit 22-karaats goud en op een draaiende zwarte onyx schijf is geplaatst. De maanfase is niet zomaar decoratief want dankzij de juiste vertanding van het uurwerk hoeft de stand van de maan slechts eens in de 122 jaar bijgesteld te worden door een corrector op 8 uur te bedienen. De maan en de uren, minuten en seconden worden aangedreven door in eigen manufactuur vervaardigd automatisch uurwerk. Het kaliber 2660QL3 is uitgerust met een aantal cruciale uurwerkonderdelen in silicium.; dat doen horlogehuizen die bij de Swatch Group horen nu eenmaal graag. Volledig opgewonden loopt het uurwerk in ieder geval 68 uur.

Het kaliber 2660QL3 is uitgerust met een aantal cruciale uurwerkonderdelen in silicium

Het kaliber 2660QL3 is uitgerust met een aantal cruciale uurwerkonderdelen in silicium

Roodgelakt

De roségouden Grande Seconde Moon Black Enamel is een subtiele horlogecompositie. Zo geeft een wijzer voorzien van roodgelakte punt de datum aan op een gouden ring en op dezelfde as draait een grotere, zeer elegante secondewijzer. Iedere Grande Seconde Moon Black Enamel heeft een individueel serienummer dat op achterzijde van de kast is gegraveerd.