Chopard Mille Miglia

Vijf razende Racing Colours

Mille Miglia Racing Colours in Frans blauw

Chopard Mille Miglia; die combinatie van woorden is al dertig jaar een begrip. Chopard presenteert vijf razende Racing Colours in de beroemde Mille Miglia autosportcollectie met de ronkende namen Rosso Corsa, Speed ??Silver, Racing Green, Vintage Blue en Speed ??Yellow. De kleuren representeren vijf verschillende landen en vieren drie decennia samenwerking tussen de Mille Miglia regelmatigheidsrace en het huis Chopard.

In 1988 ging Chopard van start als officiële tijdwaarnemer van de Mille Miglia. Dat wordt kleurrijk gevierd door het Zwitserse horlogehuis met een nieuwe collectie van vijf Mille Miglia Racing Colours horloges. De chronografen zijn her-uitgaves van historische Mille Miglia-modellen en daardoor waarschijnlijk voor autosportliefhebbers en verzamelaars onweerstaanbaar. De collectie is vooral ook een uitbundig eerbetoon aan de Mille Miglia die bekend staat als “La corsa la più bella del mondo”. Dat behoeft geen vertaling toch?

Schets van de vijf verschillende Mille Miglia Racing Colours

Schets van de vijf verschillende Mille Miglia Racing Colours

Van Brescia naar Rome en weer terug

De connectie tussen de Mille Miglia en Chopard is op het conto te schrijven Karl-Friedrich Scheufele, CEO van Chopard en bevlogen autofanaat. Hij is een kenner van klassieke raceauto’s en doet al 30 jaar mee met de beroemde race. Elk voorjaar rijden meer dan 400 historische auto’s de mythische uithouding/regelmatigheidsrace van duizend mijl van Brescia naar Rome en weer terug.

Landenkleuren

De kleuren van de vijf jubileum-chronografen zijn een verwijzing baar de nationale kleuren voor autoracen die in 1910 tot stand kwamen. Om de nationaliteit van de deelnemende bestuurders te kunnen onderscheiden, kreeg elk land een kleur toegewezen. Felrood Corsa Rosso voor de Italianen, de Britten in Racing Green, zilvergrijs voor de Duitse ‘Silberpfeilen’, geel voor de Belgen en blauw voor de Franse Bugatti’s, Matra’s en Talbots. Dat we nu Ferrari met rood associëren komt dus door een regel uit 1910 – Ferrari’s originele kleur is eigenlijk geel, de kleur van thuisstad Modena.

Mille Miglia Racing Colours in British Racing Green

Chopard Mille Miglia Racing Colours in British Racing Green

Limited Editions

De Mille Miglia Racing Colours chronografen hebben een stalen, tot 50 meter waterdichte 42 mm kast en zijn geïnspireerd door de auto’s die in de periode tussen 1927 en 1940 aan de Mille Miglia deelnamen. Van elke wijzerplaatkleur is een Limited Edition van 300 exemplaren verkrijgbaar. De bijpassende, kalfsleren band heeft een rubberen voering.

Mille Miglia Racing Colours in Ferrari, pardon, Italiaans rood

De 42 mm Chopard Mille Miglia Racing Colours in Ferrari, pardon, Italiaans rood

Chronometer-chronografen

Onder de kleurrijke wijzerplaten met een tachymeter-aanduiding tikken automatische uurwerken voorzien van chronograaf functies en een datumaanduiding. De COSC-gecertificeerde kalibers hebben een tikgetal van 28.800 en een gangreserve van 42 uur. De wijzerplaat is perfect leesbaar dankzij de grote Arabische cijfers die, net als de wijzers, oplichten in de nacht. Het pijlvormige Mille Miglia logo prijkt prominent midden op de wijzerplaat. De drie zilverkleurige counters zijn geïnspireerd op de typische dashboards van de auto’s uit de late jaren ’20 van de vorige eeuw. De vijf ‘landenhorloges’ zetten opnieuw de toon als het gaat om het vormgeven van de link tussen auto’s en horloges.