Rolex voorspellingen

GMT Master II ‘Coke’ en meer

Rolex GMT Master II Coke

Voorpret is de leukste pret. Aan de vooravond van Baselworld bestaat die voorpret uit het doen Rolex voorspellingen, het speculeren over nieuwe modellen; soms voor de hand liggend, soms vergezocht. De introductie van een vernieuwde Jubilee band staat vast, dat deze gekoppeld wordt aan een stalen GMT Master II ‘Coke’ de hoop van velen.

De weddenschappen lopen en het geld dat uitgekeerd wordt wanneer de voorspelling van een GMT Master II ‘Coke’ blijkt te kloppen, lijk niet erg hoog. Experts zijn eensgezind over een ophanden zijnde presentatie van een stalen GMT Master met een zwart/rode keramische lunette, de zogenaamde ‘Coke’ kleuren. Na de witgouden ‘Pepsi’ is een stalen ‘Coke’ zeer welkom. De combinatie met de klassieke Jubilee band is misschien niet voor iedereen, maar oogt wel heerlijk klassiek. Een sportievere Oyster band past natuurlijk ook.

Daytona in staal/goud

Na een platina, gouden en stalen Daytona met keramische lunette is het volgens velen tijd voor een staal/gouden Daytona met keramische lunette. Lijkt logisch.

Daytona in staal/goud met keramische lunette en 'panda' dial

Daytona in staal/goud met keramische lunette en ‘panda’ dial

‘Single red’ Explorer

Om het 65-jarig jubileum van de eerste succesvolle beklimming van Mount Everest te vieren, wordt een Explorer verwacht met enkele rode accenten. Een ‘single red’ Explorer klinkt goed en serieus en op termijn als een term die verzamelaars hebberig maakt.

'Single Red' Explorer klinkt als een toekomstige klassieker

‘Single Red’ Explorer klinkt als een toekomstige klassieker

Mount Everest Milgauss

De Milgauss is het frivole experiment in de Rolex collectie – onder andere groen glas weet u wel? Wat te denken van een iets serieuzere Milgauss met een contrasterende lunette die teruggrijpt op een de vintage Milgauss ref. 6541? De kleurencombinatie werd gemaakt door http://rolexpassionreport.com en oogt goed, maar lijkt minder voor de hand liggend en plausibel als de GMT Master ‘Coke’.

Milgauss met serieuze uitstraling ter ere van de eerste, geslaagde Mount Everest beklimming 65 jaar geleden

Milgauss met serieuze uitstraling ter ere van de eerste, geslaagde Mount Everest beklimming 65 jaar geleden

GMT Master II blauw

Een GMT Master II met een geheel blauwe lunette (mogelijke bijnaam ‘Blue Jeans’?) en Jubilee band zou bij velen in de smaak vallen, maar er is al een zwart/blauwe variant en deze ‘Batman’ lijkt nog lang niet toe aan zijn pensioen. Maar alles blijft koffiedik kijken tot woensdag aanstaande. Dan kijken we ook meteen wat er van deze voorspelling klopte en wat niet.

GMT Master 'Blue Jeans'

GMT Master II ‘Blue Jeans’