Union Glashütte verrast met nieuw paar horloges 1893 Small Second

Met de lancering van twee aantrekkelijke horloges met kleine seconde breidt Union Glashütte zijn 1893 collectie uit, een collectie die een ode is aan het jaar waarin de ‘Union Glashütte horlogemanufactuur’ werd opgericht.
Zowel in uiterlijk als in vakmanschap is het damesmodel, dat een diameter heeft van 34 millimeter, gelijk aan de mannenversie, die 41 millimeter meet. Ondanks hun verschillende groottes zal het tijdloze, klassieke ontwerp van beide horloges ervoor zorgen dat de band met hun dragers wel eens een levenlang zou kunnen duren.

Union-Petite-Seconde-PR_D010.428.16.057Een kleine-seconde-display op 6 uur zorgt ervoor dat de horloges, ondanks hun eenvoudige, elegante verschijning alles behalve saai ogen. Mooie details, zoals de wit geëmailleerde wijzerplaat met ronde Arabische cijfers, laten de kwaliteit van de horloges duidelijk zien. Hun traditionele karakter wordt onderstreept door een minutenverdeling in de vorm van een spoorrails, een designelement dat wordt herhaald op de kleine-seconde-display. Het oppervlak van die mini-wijzerplaat ligt iets verzonken ten opzichte van de hoofdwijzerplaat. Dit reliëfeffect wordt behaald door een langdurig productieproces die twee lagen samenbrengt tot één wijzerplaat. Het resultaat is van een grote schoonheid, en kan goed bekeken worden door het gebolde, dubbel ontspiegelde saffierglas. Een gepolijste lunette met zachtgolvende roestvrijstalen bandaanzetten en een zwarte lederen band met krokostructuur completeren het elegante uiterlijk van de horloges.

PR_D007.228.16.017.00-D010.428.16.017.00_Internet(RGB)_5202Het mooie uiterlijk vindt zijn gelijke aan de binnenzijde van het horloge, waarbij de onderdelen van het heren- en het damesmodel van gelijke, hoge kwaliteit zijn. Beide modellen bevatten een zorgvuldig afgewerkt en mooi gedecoreerd automatisch uurwerk, en hebben een geschroefd kastdeksel met saffierglas, waardoor er een blik kan worden geworpen op het magische uurwerk. Het damesmodel bevat het U 2895-2 mechanisch uurwerk, het herenmodel het U 2899-ZZ6 uurwerk. Als alternatief zijn beide versies van de 1893 Small Second ook verkrijgbaar met een zwarte wijzerplaat en een bruine lederen band.
De adviesverkoopprijs is €1.780,-.

Meer informatie op www.union-glashuette.com