Zenith luidt nieuw hoofdstuk in voor Elite 6150 kaliber

Zenith heeft een modern vervolg gegeven aan zijn prijswinnende Elite kaliber uit 1994, destijds door de horloge vakpers bekroond met de titel ‘Best movement of the year’.  Het vernieuwde mechanische automatisch uurwerk, Elite kaliber 6150, heeft een gangreserve van maar liefst 100 uur, is slechts 30 mm breed en 3,92 mm slank.Elite 6150_ambiance_1

In het ontwerp van het Elite horloge is een opvallende verandering meegenomen. De secondenaanduiding werd bij eerdere Elite horloges weergegeven door middel van een apart mechanisme op 9 uur. De New Elite 6150 heeft een centrale aandrijving voor uren, minuten en seconden. De kast heeft een totale dikte meegekregen van 10 mm wat ervoor zorgt dat de klassieke en elegante uitstraling behouden is gebleven. De stalen kast van 42 mm heeft een wijzerplaat met een slanke Romeinse enkele en dubbele indexen. Het horloge wordt geleverd met een zwart lederen krokoband.

mosaic_1

Door de bekroning van de vakpers wordt het Elite kaliber nog altijd gezien als een van de meest betrouwbare automatische kalibers van dit moment. Toch wilden Zeniths afdeling research & development na twintig jaar de uitdaging aangaan om tot verdere perfectie van de kwaliteit van het kaliber voor ultra dunne horloges te komen. Er is gekozen voor doorontwikkeling van een bestaand model met als doel tot een uurwerk te komen dat uit de schaduw kon komen van het eigen zeer succesvolle El Primero chronograaf uurwerk.

Elite 6150_ambiance_2

Zenith heeft met de nieuwe ontwikkeling het verschil ingelopen. In zijn huidige versie is de Elite 6150 toekomstbestendig bevonden om optimaal te presteren in de modellen die Zenith nog in petto heeft. Met name de verdubbeling van de gangreserve is een stap voorwaarts. Deze langere adem kon worden bereikt door toevoeging van een tweede veerton. Bij het nieuwe design stond behoud van slankheid voorop. Deze uitdaging is gelukt. De opeenstapeling van 195 onderdelen leidt tot een uurwerk slechts 3,92 mm.  De diameter van het kaliber, dat een frequentie heeft van 28.800 tikken per uur, is aanzienlijk vergroot zodat deze aansluit op de afmetingen van de moderne horloges.

Prijs: € 5.500
Meer informatie : Zenith-Watches.com