One-of-a-kind Hublot Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph Peek Carbon & King Gold brengt € 180.000 op

Hublot heeft ter ere het 70-jarig bestaan ??van de Ferrari fabriek in Maranello een speciale beperkte editie van zijn Techframe Tourbillon Chronograph gemaakt. Het unieke model werd door RM Sotheby’s geveild en heeft een bedrag van € 180.000 opgebracht.  l_hublot-techframe-ferrari-70-years-tourbillon-chronograph-in-peek-carbon-king-gold-unique-piece

Hublot heeft sinds 5 jaar een partnerschap met Ferrari, en het contract werd recent verlengt. Ter ere daarvan heeft het Zwitserse horlogemerkenmerk in gelimiteerde oplage de Techframe Ferrari 70 jaar Tourbillon Chronograph uitgebracht. Het model is geproduceerd in drie varianten – King Gold, Titanium, en PEEK carbon – elk in een beperkt oplage van 70 stuks. De geveilde versie is uniek omdat het is vormgeven uit PEEK carbon en King Gold. Het skeletframe dat de behuizing beschermt is gemaakt van het ultra lichte en sterke PEEK (Polyether ether ketone ) carbon, terwijl de kas van King Gold is. Deze laatste bestaat uit legering van goud en keramiek, een eigen ontwikkeling van Hublot. Het materiaal is in kleur vergelijkbaar met 5N rood goud, maar heeft de voordelen van keramiek waardoor het zeer krasbestendig is.

408-oq-0123-rx-scf17-pb-hr-w_uitgelicht

Het unieke horloge heeft als ‘motor’ het uit 253 componenten bestaande, handgewonden uurwerk  HUB6311. Bij een volledige opwinding heeft het kaliber een ruime 5-daagse gangreserve. Dit one-of-a-kind mechanisme is uitgerust met een tourbillon en heeft ook een chronograaffunctie.

l_techframe-kinggold

De wijzerplaat die zowel het Hublot als Ferrari logo’s bevat is, hoe kan het anders, geïnspireerd van de tellers van een Ferrari’s dashboard. Het open design niet alleen een deel van het uurwerk zien, maar ook een glimp van de mooie ruthenium antraciet afwerking.  zien. Het horloge heeft een 45 mm kast met een waterbestendigheid van 30  meter.

De totale veiling, met topstukken waaronder een een-of-a-kind metallic Rosso Fuoco met een Bianco Italia double racing strip op de motorkap en achterdek, een 1959 Ferrari 250 GT LWB California Spider Scaglietti en een 1969 Ferrari 365 GTB / 4 Daytona Berlinetta Alloy heeft in totaal 63 miljoen opgebracht. Een deel van het geld is gedoneerd aan Save the Children, een internationale organisatie gericht op onderwijs.