Rolex Cellini Moonphase toont de volle maan in meteoriet

Rolex introduceerde in 2014 de Cellini lijn, een klassieke lijn dress watches voor heren. Sinds de introductie van de Cellini bleef het wat stil binnen de familie, maar dit jaar is er een nieuwe release; de Cellini Moonphase. De toevoeging van een maanfase complicatie markeert een lange geschiedenis die Rolex heeft met een maanfase weergave. De eerste keer dat het merk een Moonphase uitbracht was in de jaren 50.

Rolex Cellini Moonphase

Een maanfase weergave heeft iets dromerigs en onschuldigs, maar schijn bedriegt. De maancyclus in de Rolex Cellini wordt weergegeven in de vorm van een zilveren ring en de volle maan met daarin een meteoriet appliqué waardoor het horloge werkelijk iets in zicht draagt uit het heelal. De twee manen bevinden zich in een nachtblauwe ‘hemel’ met zilveren sterren. De maanfase kan worden ingesteld via een verzonken puscher in kast op 8 uur. Door deze met een speciaal pennetje in te drukken verspringt de maanfase schijf stapsgewijs tot de juiste instelling in het display te zien is. Dankzij de technische uitmuntendheid van de complicatie hoeft de maanfase, eenmaal juist ingesteld, slechts eens in de 122 jaar gecorrigeerd te worden. De datum wordt afgelezen via de blauwe wijzer. De 39 mm Cellini Moonfase wordt aangeboden in 18 karaat Everose goud.Rolex Cellini_Moonphase_50535_001_zijaanzicht

De COCS gecertificeerde Cellini Moonphase (ref. 50535) heeft een wit gelakte wijzerplaat met 18 karaat rosé gouden indexen en wijzers. Dit nieuwe model wordt aangedreven door een zelfwikkelend mechanische Rolex uurwerk, kaliber 3195 met een frequentie van 4 Hz (28.800 tikken per uur) en heeft een gangreserve van rond de 48 uur.  Het horloge wordt gedragen op een bruine alligator leren band die sluit met een 18 karaat Everose gouden vouwgesp. De waterdichtheid van het horloge is 50 meter.

Prijs: € 24.750
Meer informatie: Rolex.com