40 jaar jonge dameshorloge Hermès Arceau vormgegeven uit fantasie en classicisme

Hermès hanteert voor al haar ontwerpen een heel eigen filosofie: Het huis maakt ‘objecten’, en voor het label is tijd ook een voorwerp. De emoties die de voorwerp oproepen wil Hermès vertalen naar praktisch, functionele  en objecten die de wereld tot een speelplaats maken en zo van elk moment een speciaal moment maken.

Arceau_TGM_Bleu

Dameshorloge Arceau is vormgegeven rondom  de strikte esthetiek van Hermès Artistiek Directeur Henri d’ Origny en stamt al uit 1978. Dit betekent dat de klassieker inmiddels 40 jaar jong is. De ontwerper  wilde geheel in stijl met de Hermès filosofie met het model een paradoxale mix creëren tussen classicisme en fantasie. Dit heeft geresulteerd in een klassiek rond horloge met glanzende kast en de inmiddels kenmerkende stijl voor de Arabische indexen die elk met de onderzijde van de cijfers naar het centrum van de wijzerplaat zijn geplaatst.

Arceau_TGM_Noisette

Arceau_TGM_Noisette_CloseUp

De wijzerplaat in de 40 mm stalen kast van de Hermès Arceau is verkrijgbaar in twee nieuwe tinten: blauw gelakt of in hazelnootbruin. De blauwe heeft een sunray bewerking en de hazelnootkleurige wijzerplaat heeft een hart van gestempeld chevron motief terwijl de index ring ook zon-gestraald is.  Op zes uur is een klein datumvenster geplaatst.  De horloges  hebben elk een eigen type uurwerk. De ‘hazel’ Arceau  wordt aangedreven door het  Hermès kaliber H1837.  Dit uit 193 onderdelen bestaande automatisch mechanische uurwerk tikt met een ritme van  28.800  per uur en genereerd een gangreserve van ongeveer 50 uur.  De bruggen van het uurwerk hebben een satijn-geborstelde afwerking, het oscillatie gewicht een ‘Sprinkling of Hs’ motief.  De blauwe Hermès Arceau heeft een quartz uurwerk.  Wat overeenkomt is dat beide modellen voorzien van een door de ambachtslieden van Hermès  gemaakte band. Ditmaal van krokoleer. De horloges zijn spatwaterdicht (3 bar).

Prijzen: Vanaf € 4500
De horloges zijn zeer recente leverbaar, maar nog niet zichtbaar op de site van Hermès. Zodra dit het geval is passen we onze content aan.