Pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès

De 40 mm Hermès Arceau 78

Pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès

De Hermès Arceau 78 is een 40 mm horloge met een geschiedenis die 40 jaar teruggaat. Dit Pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès is gestileerd, elegant en heeft de kenmerkende esthetische codes die het huis Hermès groot hebben gemaakt.

Dat het pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès een diameter van 40 mm heeft en dat het horloge in kwestie, de nieuwe Arceau 78, precies 40 jaar geleden werd ontworpen door Henri d’Origny is natuurlijk geen toeval. Niets is namelijk toeval in de zorgvuldig geregisseerde horlogewereld. De Arceau 78 heeft de bekende ronde kast met asymmetrische bandaanzetten die geïnspireerd zijn door stijgbeugels en we ook kennen van bijvoorbeeld de Arceau damesmodellen. Alles is hippisch in het Hermès-universum en dus zijn de cursieve Arabische cijfers én de antracietgrijze wijzerplaat dat ook. Enige uitleg is misschien nodig en dus her komt het: de schuine cijfers verbeelden de snelheid van een galopperend paard met de sporen van datzelfde paard. De crèmekleurige cijfers en wijzers plus de Barenia-kalfsleren band uit het eigen leeratelier, maken het uiterlijk compleet.

Franse stijl, Zwitsers quartz

Pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès

De nieuwe 40 mm Hermès Arceau 78 in gepolijst en gestaineerd staal is een afstammeling van het horloge dat 40 jaar geleden werd ontworpen door Henri d’Origny

Hermès dat is gesticht in de Parijse Rue de Faubourg Saint-Honoré staat voor stijl en kwaliteit. Luxe is iets dat gerepareerd kan worden, is het motto van het Franse huis. In het geval van de Arceau 78 betekent dat dat om de zoveel tijd een batterij vervangen moet worden aangezien het pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès is uitgevoerd met een Zwitsers quartz-uurwerk. Is dat jammer? Misschien wel vanuit puur horologisch oogpunt want qua design, uitstraling en afwerking staat de Arceau 78 op een zeer hoog niveau.

De looks en het leer

Pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès

Natuurlijk is de Hermès Arceau 78 voorzien van een in eigen leeratelier gemaakte band van barenia leer

De aanwezigheid van een automatisch uurwerk van Vaucher Manufacture Fleurier, de uurwerkproducent waarHermès deels eigenaar van is, had het horloge naar een nog hoger niveau getild. Maar dat had de prijs ook beïnvloed en met een prijs va 2.700 euro is de batterij-aangedreven Arceau 78 bepaald geen koopje. Met een mechanisch uurwerk aan boord gaat de prijs nog eens flink wat omhoog. Bij Hermès hebben ze zichzelf de vraag gesteld of de bewoner van het Hermès-universum waarde hechten aan een micro-rotor. Het antwoord was overduidelijk ‘nee’. De Hermès-klant wil de looks en het leer en dat heeft het pre-SIHH 2019 nieuws van Hermès in ieder geval zeker wel.

Voor meer informatie: www.hermes.com