Kijk en luister live klassieke muziek met Rolex

Drie zomerconcerten in de serie 'Perpetual Music'

Kijk en luister live klassieke muziek met Rolex

Rolex is al jaren sponsor van klassieke muziek en opera. Om de door de coronacrisis getroffen kunstensector te ondersteunen presenteert het Geneefse horlogehuis drie zomerconcerten in de serie ‘Perpetual Music’. Kijk en luister live klassieke muziek met Rolex deze zomer vanuit de hangmat of de luie stoel. Gewoon in korte broek en niet in je nette pak zoals gebruikelijk was tot nu toe.

Rolex’ zustermerk Tudor had met de Heritage Black Bay Fifty-Eight Navy Blue voor dit jaar tot nu toe slechts één nouveauté voor de hongerige horlogeliefhebber in petto. Rolex zelf heeft voorlopig helemaal geen nieuwe ‘hardware’ in de aanbieding. Maar wel kaartjes voor een drietal concerten. Virtuele kaartjes zoals we inmiddels in tijden van corona wel gewend zijn. Van eind augustus tot begin september vinden er drie Rolex ‘Perpetual Music’ concerten plaats in Pesaro, Italië (21 augustus); Berlijn, Duitsland (1 september) en Parijs, Frankrijk (3 september). Het doel van dit project is om artiesten die zowel een verlies van publiek als inkomen hebben geleden, te ondersteunen in de vorm van optredens met gerenommeerde artiesten op prestigieuze locaties met de beste akoestiek.

Rolex Testimonees introduceren diverse artiesten

Kijk en luister live klassieke muziek met Rolex

Renaud Capuçon – Foto: Rolex

In elk van de concerten zal een Rolex Testimonee (zo noemt het merk met de kroon een merkambassadeur) de avond introduceren en de artiesten een onderling overeengekomen repertoire presenteren – Juan Diego Flórez in Pesaro, Sonya Yoncheva in Berlijn, Rolando Villazón en geassocieerd artiest Renaud Capuçon in Parijs. Elke artiest wordt persoonlijk geselecteerd door één van de Testimonees en violist Renaud Capucon die hielp bij de organisatie van de concertreeks. Ter verdere ondersteuning wordt elke artiest betaald voor de voorstelling. Deze concerten zijn niet toegankelijk voor het publiek. Maar ze zullen wel gratis beschikbaar zijn op Medici.tv, een speciaal online kanaal voor klassieke muziek. Bovendien staan de concerten tot eind oktober 2020 online op het muziekplatform.

“Wanneer muzikanten zowel publiek als inkomen hebben verloren, is het ons doel om hen de kans te bieden om met gerenommeerde artiesten op te treden op prestigieuze locaties met de beste akoestiek” – Arnaud Boetsch, Rolex Director of Communication & Image

Kijk en luister live klassieke muziek met Rolex vanaf 21 augustus

Kijk en luister live klassieke muziek met Rolex

Rolex Testimonee sopraan Sonya Yoncheva – Foto: Rolex

Het concertschema begint met tenor Juan Diego Flórez op 21 augustus in het Teatro Rossini in Pesaro, Italië; gevolgd door sopraan Sonya Yoncheva op 1 september in de Staatsoper in Berlijn; en tenslotte tenor Rolando Villazón met Renaud Capuçon op 3 september in het Palais Garnier in Parijs.

Kijk op www.medici.tv voor meer informatie en op 21 augustus om 20.00 uur (CET) voor het eerste live concert.