De gelimiteerde Vertex Bronze 75

Viert het einde van WO II precies 75 jaar geleden

De gelimiteerde Vertex Bronze 75

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Op 2 september om precies te zijn. De gelimiteerde Vertex Bronze 75 viert het einde van de oorlog in een gelimiteerde oplage van 75 stuks. En brons debuteert als kastmateriaal bij Vertex.

Het in Engeland gevestigde Vertex (designed in the UK, manufactured in Switzerland) is geen vreemde op Horloge.info. We hadden de MP45 chronograaf al in de horlogetest. En dat geldt ook voor de M100, één van de originele Dirty Dozen-horloges. Een Dirty Dozen-horloge is een naar militaire specificaties gebouwd horloge. En dat betekent dus een robuust horloge dat niet snel van slag is. Vertex heeft een historische naam op het gebied van militaire horloges en dat wordt duidelijk bij de wedergeboorte van het merk. Elk model heeft die specifieke militaire look. Ferm en fors en door veel lichtgevende materie ook tijdens een duistere missie uitstekend afleesbaar.

De gelimiteerde Vertex Bronze 75: driedimensionaal Super-Luminova

Om eer te bewijzen aan de originele Vertex-horloges om de polsen van de soldaten, matrozen en vliegtuigbemanning uit WOII wordt de gelimiteerde Vertex Bronze 75 in beperkte oplage gemaakt. Hoeveel precies? Wij denken 75 stuks, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is dat de Bronze 75 eigenlijk een M100 is, maar dan met een 40 mm kast van brons in plaats van staal. In de tot 100 meter waterdichte kist tikt een handopgewonden ETA 7001-uurwerk.

De gelimiteerde Vertex Bronze 75

De Vertex Bronze 75 hoort thuis in de familie van de militaire M100, van oorsprong een Dirty Dozen-horloge

Heel fraai aan de gelimiteerde Vertex Bronze 75 is het stalen achterdeksel. Want dat is een getrouwe reproductie van ons WWW uit 1944 en 1945, met het WWW-keurmerk, de Broad Arrow en het militaire nummer net onder het uitgiftegetal. Ook heel fraai zijn de driedimensionaal gevormde cijfers van massief Super-Luminova.

De gelimiteerde Vertex Bronze 75: drie banden in totaal

De Bronze 75 wordt geleverd met maar liefst drie banden. Ten eerste een leren band met vintage look. Ten tweede een Zulu Alpha ZA0319-band gemaakt van een dubbel-laags V-twill nylon in olijfgroen met een kaki contraststeek. En ten derde een A.F.0210-band en dat is een exacte replica van de band die aan het einde van de oorlog en enige tijd daarna, aan de Britse strijdkrachten in Azië verstrekt.

Voor meer informatie, de prijs, de precieze oplage en de beschikbaarheid klik hier!