Longines Avigation BigEye, een hernieuwde blik op de vintage pilotenchrono

Het Zwitserse horlogemerk Longines haalt regelmatig zijn eigen historische stukken uit de kast om deze een make-over te geven. Zo ook met de Longines Avigation BigEye, een hernieuwde blik op de vintage pilotenchrono uit de jaren dertig.

Longines Avigation BigEye, een hernieuwde blik op de vintage pilotenchrono

Ronde drukkers met een retro-karakter

De retro-piloot Longines Avigation BigEye, een hernieuwde blik op de vintage pilotenchrono, oogt misschien vintage, maar is innerlijk zeer modern. Want in de 41 mm stalen kast tikt namelijk een L688 chronograafuurwerk met column wheel. En dat is een exclusief door ETA voor Longines geproduceerd automatisch uurwerk met de laatste uurwerktechniek. De matzwarte wijzerplaat heeft Arabische indexen met SuperLuminova, op 9 uur de kleine seconden en een 12-uurs weergave op 6 uur. Op drie uur is een display geplaatst met een wat afwijkend design ten opzichte van de andere twee vensters. De 30-minuenteller heeft in plaats van kleine Arabische cijfers oversized, die een vleugje uit de orginele vormgeving toevoegen aan de wijzerplaat. Koepelvormig kristal en een bruine kalfslederen horlogeband met pin-gesp  geven het horloge een extra stukje ‘vintage elegantie’ mee.

Longines Avigation BigEye, een hernieuwde blik op de vintage pilotenchrono

De grote subdial op 3 uur zorgt voor de bijnaam BigEye

De kleurstellingen van het horloge; gepolijst staal voor de kast, geborsteld voor de lugs in combinatie met matzwart, bruin en het groen van het lichtgevende indexen zorgen voor een rustig, maar aantrekkelijk uiterlijk. De Longines Avigation BigEye (L2.816.4.53.2/4) wordt aangedreven door een automatisch uurwerk, kaliber L688.2. Het uurwerk heeft een tikgetal van 28.800 vibraties per uur en genereert een gangreserve van 54 uur. De waterdichtheid van het horloge is 30 meter.

Prijs: € 2.225
Meer informatie: Longines.com