Limited edition: IWC Big Pilot’s Watch Annual Calendar Antoine de Saint Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry werd in 1900 in Lyon geboren en droomde ervan om vliegenier te worden. Hij wist zijn droom te realiseren, al kostte dit hem uiteindelijk zijn leven. Naast piloot en avonturier was de Fransman schrijver en een humanist. IWC Schaffhausen heeft sinds 2005 een nauwe samengewerkt met de nabestaanden van Antoine de Saint-Exupéry en het horlogehuis zet zich in die rol onder andere in voor de ‘Fondation Antoine de Saint-Exupéry’, een organisatie ten gunste van kinderen en jongeren die leven onder kansarme omstandigheden.

iw502706_uitgelicht

De pioniersprestaties die Saint-Exupéry per vlucht ondernam vonden zo’n 80 jaar geleden plaats, in de jaren dat IWC zijn Special Pilot’s Watch lanceerde. Geen beter horlogetype past daarom beter bij het erfgoed van Saint-Exupéry dan het pilotenhorloge. Sinds 2005 lanceert IWC dan ook elk jaar een special editon pilot watch ter ere van Saint-Exupéry. Dit najaar is de beurt aan de IWC Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition ‘Antoine de Saint Exupéry’ (Ref. IW502706). Het vintage pilotenhorloge is geïnspireerd op de historische Big Pilot’s watch (Caliber 52 T.S.C.) en heeft een behuizing van 18 karaat roodgoud. De uitgave is gelimiteerd tot 250 stuks.

iw502706-lifestyle (1)

iw502706-lifestyle_detail

De bruine wijzerplaat en de bruine kalfsleerband van Santoni met decoratieve witte stiksels zijn geïnspireerd op de vliegkleding uit het tijdperk van Saint-Exupéry, maar met ‘bruin als het nieuwe zwart’ geeft de kleur het pilotenhorloge ook een moderne touch. De Annual Calendar geeft de maand, datum en dag weer in drie aparte vensters. De complicatie vereist een keer per jaar, eind februari, een correctie. Het IWC-vervaardigde kaliber 52850 beschikt over een Pellaton-wikkelsysteem met componenten in vrijwel slijtvast keramiek en produceert een 7-daagse stroomreserve dankzij twee vaten.

iw502706-rotorEen bijzonder kenmerk van dit horloge is de rotor van massief 18-karaat roodgoud in de vorm van een Lightning P-38: het specifieke vliegtuigmodel waarmee Saint-Exupéry op een verkenningsvlucht over de Middellandse Zee vloog, maar er nooit van terugkeerde.

De IWC Big Pilot’s Watch Annual Calendar Antoine de Saint Exupéry is leverbaar vanaf november 2017.

Prijs: € 36.300

Meer informatie: IWC.com

/