Frederique Constant

Aletta Bax en Peter StasSinds de 18de eeuw is Genève een belangrijk centrum voor de ontwikkeling en productie van hoogwaardige mechanische uurwerken. De horlogemakers uit Genève hebben een unieke positie verworven als meesters in dit specifieke ambacht. Ook de ateliers en kantoren van Frédérique Constant zijn hier gevestigd. Om precies te zijn in Chêne-Bourg, een kleine voorstad van Genève.

Het bedrijf Frédérique Constant is ontstaan uit een passie voor mechanische horloges. De Nederlandse oprichter Peter C. Stas (Gouda, 1963) en zijn echtgenote Aletta Bax zijn in 1988 begonnen aan dit succesvolle avontuur. De naam van het bedrijf is een samenvoeging van de namen van de overgrootouders van Peter Stas; Frédérique Schreiner (1881-1969) en Constant Stas (1880-1967).

Frédérique Constant Heart Beat Manufacture MoonphaseBegin 1900 was Constant Stas actief als fabrikant van klokwijzerplaten. Slechts enkele horlogemakers, zelfs in Zwitserland, zijn vandaag de dag nog in staat tot het produceren van gecompliceerde, hoogwaardige mechanische uurwerken. Frédérique Constant is er daar een van en fabriceert uurwerken met volledig stof- en waterdichte horlogekasten, ter bescherming van de fijne mechaniek. Dat kan alleen maar door een grote toewijding en betrokkenheid tijdens het hele proces; van ontwerp tot eindassemblage. De Heart Beat Manufacture van Frédérique Constant vormt hiervan misschien wel het mooiste voorbeeld.

Als onafhankelijke fabrikant en dankzij de goede samenwerking met toeleveranciers heeft Frédérique Constant een voorhoedepositie binnen de precisiehorlogemakerij.Ook de horlogemakers in dienst van Frédérique Constant maken het verschil. De meesten zijn opgeleid bij de gespecialiseerde vakscholen van Genève en La Chaux-de-Fonds, in de Zwitserse Jura en hebben eerst ervaring opgedaan bij andere gerenommeerde merken.
Naast de technische kwaliteiten van de horloges hecht Frédérique Constant veel waarde aan de kwaliteit van het ontwerp. Trends en klantvoorkeuren spelen daarbij een rol, evenals autonome klassieke schoonheid.

Ook al is het een merk met een korte maar boeiende historie en met traditionele kwaliteiten, bij Frédérique Constant is de aandacht vooral toekomstgericht. En dankzij de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zijn de horloges toegankelijk voor een relatief groot publiek. Zo zijn de stalen mechanische horloges van Frédérique Constant verkrijgbaar vanaf ? 495,-. Tevens heeft Frédérique Constant een brede collectie 18 karaats roségouden modellen vanaf ? 995,-. Slechts weinig Zwitserse merken zijn in staat om hoogwaardige kwaliteit aan te bieden tegen de relatief lage consumentenprijs die voor Frédérique Constant kenmerkend is. Hierdoor neemt het merk een unieke positie in op de hedendaagse horlogemarkt.


Om ervoor te zorgen dat de horloges van Frédérique Constant generaties lang meegaan, worden de horlogekasten gemaakt van hoogwaardig edelstaal, 18 karaats goud of platina. Het saffierglas draagt zorg voor bescherming van de geëmailleerde of verzilverde wijzerplaat, de delicate wijzers en het gecompliceerde uurwerk.


Frédérique Constant is sinds de introductie van de Heart Beat Manufacture lijn in 2004 een manufactuur, ze ontwikkelen en maken de uurwerken voor deze lijn geheel in eigen huis. In 2009 is de tweede lijn met een tweede manufactuur kaliber (de FC-700) geïntroduceerd met de Frédérique Constant Maxime Manufacture Automatic.


http://www.frederique-constant.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Frederique Constant

Frederique Constant x The Avener

Frederique Constant en de Franse DJ/producer The Avener presenteren samen de nieuwe Highlife Chronograph. De samenwerking werd gepresenteerd in Milaan, vergezeld van een uitnodigende zonsondergang boven de daken van de Italiaanse stad. De Highlife-collectie startte in 1999, al …


Lees meer


Frederique_Constant_Vintage_Rally_Healey_Chronograph_herenhorloge

Frederique Constant en het Healy horloge

Frederique Constant presenteert een nieuw horloge in de succesvolle Vintage Rally collectie: de Healy Chronograph Automatic. Het horlogemerk is al jaren trouw partner van het automerk Austin Healy. De Frederique Constant Healy Chronograph Automatic vertolkt dezelfde …


Lees meer


Frédérique Constant Maxime Manufacture Lady

Huis Frédérique Constant trad in 2004 toe tot de elitaire club van Zwitsers horlogemerken die hun uurwerken geheel in eigen huis vervaardigen. Na de succesvolle introductie van de iconische ?Heart Beat Manufacture?, gooide het Geneefse …


Lees meer


Frédérique Constant Ladies ?LOve Heart Beat?

Ter uitbreiding van de bestaande Double Heart Beat serie, introduceert Frédérique Constant tijdens de aankomende editie van Baselworld een nieuwe lijn dameshorloges, genaamd ?LOve Heart Beat?. Een drietal nieuwe modellen, ieder uitgevoerd in twee variaties …


Lees meer