Frederique Constant Hybrid Manufacture

Slimme mechanische mengelmoes

Frederique Constant Hybrid Manufacture

Hybrides op de weg zijn inmiddels gemeengoed. Hybrides om de pols zijn iets nieuws. De Frederique Constant Hybrid Manufacture is een voorloper op het gebied van smartwatches die het uiterlijk hebben van een traditioneel horloge. Zowel het mechanische gedeelte van het uurwerk als de ‘slimme’ elektronische module is door het merk zelf ontwikkeld en gemaakt.

Makkelijker gezegd dan gedaan; een mechanisch horloge met een elektronische module voor het smartwatch gedeelte. Maar kleine raderen en veren en elektronica verdragen elkaar slecht. Elektrische, magnetische invloeden doen ontregelende zaken met kleine raderen en veren in een mechanisch uurwerk. De Frederique Constant Hybrid Manufacture heeft een slimme oplossing voor de botsing van deze twee werelden; het uurwerk wordt door een anti-magnetisch scherm gevrijwaard van ontregelende invloeden van de slimme module.

De Frederique Constant Hybrid Manufacture in staal met geguillocheerde wijzerplaat

De Frederique Constant Hybrid Manufacture in staal met geguillocheerde wijzerplaat

 

Anti-magnetisch schild

Het uurwerk dat in de Geneefse manufactuur van Frederique Constant is bedacht en vervaardigd heet Calibre FC-750 en het tikt met 28.800 vibraties per uur, heeft 42 uur gangreserve en wordt door een anti-magnetisch schild beschermt tegen het elektronische gedeelte van het uurwerk. De elektronische module heeft onder andere smartphone functies, een Bluetooth antenne, een zogenaamde accelerometer (om slaap te kunnen meten), een functie die de nauwkeurigheid van het mechanische uurwerk meet en een oplaadbare 3V batterij.

 

Zo ziet een hybride uurwerk eruit

Zo ziet een hybride uurwerk eruit; het Calibre FC-750 uit de Geneefse manuactuur van Frederique Constant

 

Zoethoudertje

Wie eenmaal aan de slag gaat met de Frederique Constant Hybrid Manufacture is wel even zoet met de volgende functies van het hybride-horloge: uren, minuten, seconden en datum plus de smartwatch functies waaronder wereldtijden, een tracker die activiteiten bijhoudt, een dynamic coach om je achter de broek te zitten in tijden van luiheid en een indicatie van de levensduur van de batterij. De Frederique Constant Hybrid Manufacture wordt geleverd in een opbergdoos die dienstdoet als winder voor het mechanische en oplader voor het elektronische gedeelte. Overigens kan het horloge ook met een losse USB-kabel worden opgeladen.

rique Constant Hybrid Manufacture in roségoud

Frederique Constant Hybrid Manufacture; met zilverkleurige wijzerplaat in stalen roségoud vergulde 42 mm kast

 

De keuze is uit twee 42 mm varianten; staal en roségoud verguld. De Frederique Constant Hybrid Manufacture heeft een gebold saffierglas, een zichtvenster en is waterdicht tot 50 meter. De zilverkleurige wijzerplaat heeft een geguillocheerde decoratie en toont op 6 uur een datumaanduiding en op 12 uur wordt getoond of het horloge connected is met de smartphone. De extra wijzerplaatkleuren zijn marineblauw en donkergrijs. De alligatorleren band heeft een vouwsluiting. Donkerbruin of donkergrijs afhankelijk van de uitvoering. Prijzen beginnen rond de 3.500 euro.