Hanhart Primus Monochrome Pilot

Zwart/wit vliegerchronograaf

Hanhart Primus Monochrome Pilot

Vergeet kleur, de Hanhart Primus Monochrome Pilot heeft genoeg aan zwart en wit om op te vallen. De Primus heeft misschien een relatief eenvoudig uiterlijk, maar het automatische chronograafuurwerk is dat natuurlijk niet. Helemaal zwart/wit is het horloge trouwens niet; de rode accenten zijn typisch Hanhart en mochten eenvoudigweg niet ontbreken.

Monochrome is afgeleid van het Griekse woord mono-chromos dat één kleur betekent. In het geval van de Hanhart Primus Monochrome Pilot zijn dat grijstonen die variëren van zwart tot wit. De Primus is meestentijds een nogal kleurrijke verschijning en dit nieuwe model is een sobere variant met een minimalistisch charisma. De verschillende grijstinten zorgen niet alleen voor rust en een heldere afleesbaarheid van de verschillende functies, het levert ook een zeer stylish totaal op. Nooit gedacht dat Hanhart dat zetelt in het Duitse Gütenbach in het geïsoleerde Zwarte Woud en gespecialiseerd is in functionele tijdsinstrumenten, zo grootsteeds gesoigneerd voor de dag zou komen.

Hanhart Primus Monochrome Pilot

De ingetogen, gestileerde en grootsteedse Hanhart Primus Monochrome Pilot met typische rode Hanhart poussoir

Rood maakt compleet

Al meer dan 135 jaar staat Hanhart voor klassieke waarden als precisie, betrouwbaarheid, robuustheid, bedienings- en afleesgemak en nog meer puur functionele aspecten. Hanhart staat echter ook voor de aanwezigheid van rode elementen en dan met name de aanwezigheid van een rode pusher wanneer het een chronograaf betreft van het Duitse horlogehuis. De Hanhart Primus Monochrome Pilot met zijn 44 mm gezandstraalde kast met een hoogte van 15 mm en een geanodiseerde aluminium lunette, is geen uitzondering. De monochromatische basis wordt gelegd door de zwarte cijfers en indexen op een grijze wijzerplaat, een heel klassieke chronograafwijzerplaat met bi-compax indeling. De zwarte band van sterk textiel en gezandstraalde en dus matte vouwsluiting, maken het plaatje compleet. Of nee, de rode poussoir en de rode markeringen op de lunette en de vouwsluiting maken het plaatje compleet.

Zijaanzicht van de Hanhart Primus Monochrome Pilot met flexibele bandaanzetten

Zijaanzicht van de Hanhart Primus Monochrome Pilot met flexibele bandaanzetten

Gebold en flexibel

In de matstalen kast die waterdicht is tot 100 meter tikt het automatische HAN3809 chronograafuurwerk dat een gangreserve heeft van 42 uur en een rotor voorzien van een geskeletteerd Hanhart logo. De kleine seconden worden p 9 uur getoond, de 30-minutenteller van de chronograaf op 3 uur en de datum op 6 uur. Het gebolde saffierglas heeft een anti-reflectieve coating voor optimale afleesbaarheid van de wijzerplaat waarop ook voldoende lichtgevend materiaal is aangebracht voor donkere tijden. De flexibele bandaanzetten aan de ferme kast bieden optimaal draagcomfort.