Het Nederlands-Zwitserse horlogemerk Frédérique Constant presenteert een bijzonder mooi wereldtijden horloge, met een geheel zelf ontworpen en gebouwd (manufactuur) uurwerk. Het horloge laat in één oogopslag zien hoe laat het in de verschillende wereldsteden rond de aardbol is, én of het er dag of nacht is. En natuurlijk hoe laat het thuis is.

De nieuwe Frédérique Constant Classic Manufacture Worldtimer wordt uitgebracht in twee modellen: de FC-718MC4 en FC-718WM4. Beide modellen zijn gemaakt uit een driedelige, roestvrijstalen kast met een diameter van 42 millimeter en hebben op 6 uur een datumaanduiding via een wijzer. De horloges hebben een saffierglazen bodem, waardoor het automatische manufactuur kaliber FC-718 uurwerk te zien is. Aan de voorkant onderscheiden de modellen zich door de opmaak van de wijzerplaat.

Frédérique Constant Limited Edition Classic Manufacture Worldtimer 718WM4H6

De FC-718MC4 heeft een wijzerplaat die gekenmerkt wordt door een indrukwekkend geguillocheerd midden, met daaromheen zwart-geoxideerde Romeinse cijfers. Rondom de Romeinse cijfers draait een 24-uurs-indicatie voor dag en nacht die in combinatie met de wereldsteden aan de buitenkant van de wijzerplaat ook nog eens gemakkelijk laat aflezen hoe laat het is in de vierentwintig tijdzones rond de wereld. Het horloge is er als FC-718MC4H6 met een stalen kast en als FC-718MC4H4 met een laag gepolijst rosé goud.

Frédérique Constant Limited Edition Classic Manufacture Worldtimer 718MC4H4

Het tweede nieuwe model is de FC-718WM4, dat technisch hetzelfde is als de FC-718MC4, maar in het centrum van de wijzerplaat een zilveren wereldkaart heeft en waarvan de accenten fraai blauw zijn. Ook de FC-718WM4 komt in een H6 (stalen) en H4 (rosé goud vergulde) variant.

Frédérique Constant Limited Edition Classic Manufacture Worldtimer 718WM4H4

Frédérique Constant Limited Edition Classic Manufacture Worldtimers kosten tussen de ? 2.795,- en ? 2.995,-. Kijk op Horloge.info/Frederique-Constant en FrederiqueConstant.com voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.