Oris sloot eind vorig jaar een partnerschap met de Australische Royal Flying Doctor Service (RFDS), een organisatie die via de lucht gezondheidszorg verleent door heel Australië. De RFDS begon in 1928 met één vliegtuig en is nu ? met onder andere een vloot van 61 vliegtuigen en 21 vliegbases ? wereldwijd de grootste verstrekker van medische zorg via de lucht. Ter ondersteuning van het werk van de RFDS geeft Oris nu een gelimiteerd horloge uit, waarvan een deel van de opbrengst naar de vliegende artsen gaat.

Het Oris ?Royal Flying Doctor Service Limited Edition? horloge is ontwikkeld in samenwerking met de RFDS en is daardoor praktisch bij het goede werk van de organisatie. Zo heeft het 44 millimeter brede stalen horloge op de wijzerplaat een oranje pulsometer-schaal, waarmee de hartslag van een patiënt kan worden gemeten, en heeft het een intern draaibare bezel, waarmee een tweede tijdzonde kan worden ingesteld, in stapjes van (in Australië gebruikelijk) 30 minuten. Op het horloge zit ontspiegeld saffier glas en de wijzers en indexen zijn voorzien van lichtgevend Super-LumiNova® om optimale afleesbaarheid van het horloge onder alle omstandigheden te garanderen.


Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition - klik aan voor een grote afbeelding


In de 100 meter waterdichte Oris ?Royal Flying Doctor Service Limited Edition? tikt een automatisch Oris 745 kaliber uurwerk, dat gebaseerd is op het betrouwbare Sellita kaliber SW 220. Het horloge komt in een unieke lederen doos met een eveneens lederen visitekaartjeshouder en een kaart met noodnummers. Het wordt gemaakt in een oplage van 2.000 stuks en kost ongeveer ? 1.435,- (waarvan een deel naar de RFDS gaat). Kijk op Horloge.info/Oris en Oris.ch voor meer nieuw en informatie over het Zwitserse horlogemerk.