Het Deense design horlogemerk Obaku presenteert een nieuw horloge waarin sportieve elementen gecombineerd worden met keurig design. Opvallend is ook de afmeting, die met 43 millimeter groot is voor een model van een typisch design merk. De Obaku V157 wordt eind deze maand gelanceerd tijdens Baselworld.

Obaku maakt al aardig wat jaren faam als een van de grotere design-horlogemerken. Alsof Scandinavië patent heeft op design, komt ook dit merk uit een van de Scandinavische landen, namelijk Denmarken. Ontwerpers Christian Mikkelsen en Lau Liengård Ruge hebben de naam van hun merk ontleend aan een tak van de Zen filosofie, die zich richt op de essentiële zaken van het leven.


De nieuwe V157 (4 modellen) horloges zijn met 43 millimeter desondanks opvallend groot. Voor deze afmeting werd gekozen om de extra functies (datum en dag/nachtaanduiding) op een wijzerplaat te tonen die toch heel ruimtelijk oogt. De kast is ondanks de breedte zeer plat en lijkt een geheel te vormen met de horlogeband, die naar keuze van leer of geweven staal (mesh) is.


Obaku V157GMCIRN


Obaku lanceert de modellen eind deze maand tijdens de Baselworld beurs, waar al het horlogenieuws van de grote merken voor het komende jaar gepresenteerd zal worden. De winkelverkoopprijs van de horloges varieert van ? 149,- tot ? 179,-. Kijk op Horloge.info/Obaku en Obaku.com voor meer nieuws en informatie.