Frédérique Constant ’s Slimline Automatic Heart Beat geeft hart bloot

Innovatie binnen het klassieke herenhorloge is only a heart beat away. Met de Automatic Heart Beat geeft Frédérique Constant opnieuw aan dat het horlogehuis sterk is in het ontwikkelen van luxehorloges met een boeiende mix tussen klassieke vormgeving en moderne innovatie.

De nieuwste toevoeging aan de Slimline collectie is een van de platste horlogemodellen van Frédérique Constant. Naast de witte en diep grijze wijzerplaat is ook het open venster op 12 uur een onmiddellijke eyecatcher. Het venster geeft een kijkje in het uurwerk van de Slimline, maar nieuw is dit niet. In 1994 lanceerde Frédérique Constant het eerste Heart Beat horloge waarbij door een opening in de wijzerplaat het kloppend hart zichtbaar werd. Een echte noviteit betreft een nieuw uurwerk. Nog niet eerder heeft de Slimline het FC-312 kaliber in de collectie gehad.

Frederique_Constant_2016_Slimline_Automatic_Heart_Beat_EUR1795

Met de Slimline Automatic Heart Beat willen de makers een behoefte naar minimalisme weerspiegelen. ‘Less is more’ is het credo, waar bij de ‘more’ hem zit in veel aandacht voor details. Mooi in eenvoud zijn de dunne gepolijste baton wijzers in combinatie met de donkergrijze of zilverkleurige wijzerplaat. Al even stijlvol zijn de slanke, op gelegde Arabisch indexen.Frederique_Constant_2016_Slimline_Automatic_Heart_Beat_FC-312V4S4_EUR1795

 

De Slimline Automatic Heart Beat huist zoals gezegd het FC-312 uurwerk. Dit automatische mechanische horloge is een van de meest platte in zijn categorie en houdt de ‘hartslag’, uren en minuten draaiende bij een frequentie van 28.800 per uur. De kast van 40 mm is verkrijgbaar in roestvrij staal of verguld rosé goud. Het horloge heeft een 42-uur gangreserve, is waterbestendig tot 30 ATM en wordt geleverd met een alligatorleren band in zwart of bruin, passend bij de kleur van de kast.

Verkoopprijs vanaf €1795
Meer informatie: Frederique-constant.com