Pre Baselworld: Eberhard & Co Grande Taille Extra-fort chronograaf pakt extra uit

In de aanloop naar Baselworld 2016 presenteert Eberhard & Co binnen de Grande Taille collectie een nieuwe Extra-fort chronograaf met vier nieuwe wijzerplaten als noviteit. De  Extra-Fort Grande Taille 41mm is een indrukwekkende verschijning waar je met gemak een aantal aansprekende eigenschappen over kunt uitstorten: Mannelijk, elegant, verfijnd en indrukwekkend, om er maar een paar te noemen. Het horloge is een kundige samenkomst van techniek en klasse en kent veel uitgewerkte details.

EXTRA-FORT GRANDE TAILLE_31953 4_PR_RGB

De Grand Taille werd voor het eerst gelanceerd in 1940, en werd al snel een van de vooraanstaande lijnen. In de jaren vijftig volgde de eerste chronograaf binnen de Grand Taille collectie. In de loop der jaren is het model vernieuwd, maar heeft het nooit de originele kenmerken verloren.

De chronograaf (31953) is verkrijgbaar in vier nieuwe variaties voor de wijzerplaat, waarbij de kleuren zilver, grijs, zwart en blauw in diverse combinaties tussen wijzerplaat en tellers de toon voeren. De guilloche bewerking van de wijzerplaat geeft het horloge dimensie en een luxe, elegant uiterlijk. De rand van de wijzerplaat toont een tachometerschaal. In een door guilloche aangebrachte ring daaronder vinden we de opgelegd, slanke Romeinse indexen. De stalen kast herbergt  een mechanische zelfopwindend chronograaf uurwerk met als kloppend hart het ETA 7750 13 ¼” kaliber.

EXTRA-FORT GRANDE TAILLE_31953 7_PR_CMYK

Op drie uur is de 30 minuten teller gepositioneerd en op 9 uur de kleine seconden. Het datumvenster is geplaatst op 6 uur. Boven en onder de srewed-in kroon vinden we de rechthoekig vormgegeven pushers. De bovensten om de chronograaf te bedienen, de onderste om de wijzers naar de 0-positie te brengen. De chronograaf is waterbestendig tot 50 m. Voor de band kan gekozen worden voor bruin of zwart kroko of een stalen variant.

Prijs: € 3630
Meer informatie: Eberhard-co-watches.ch