Beursgigant Baselworld is in aantocht, dé place-to-be om alle nieuwigheden in groot ornaat op je af te laten komen. Frédérique Constant licht al een tipje van hun sluier op met de ?Maxime Manufacture Lady?. In avantpremière maken we kennis met een dameshorloge dat al even elegant als technisch hoogstaand is.

Huis Frédérique Constant trad in 2004 toe tot de elitaire club van Zwitsers horlogemerken die hun uurwerken geheel in eigen huis vervaardigen. Na de succesvolle introductie van de iconische ?Heart Beat Manufacture?, gooide het Geneefse huis in 2008 hoge ogen met de voorstelling van haar eerste ?Tourbillon Manufacture? uurwerk. Sindsdien raakte de ontwikkeling van Manufacture kalibers en vervaardiging in een stroomversnelling. Reeds op Baselworld 2009 presenteerde Fréderique Constant de nieuwe Maxime Manufacture Automatic collectie, een reeks horlogemodellen verwekt en grootgebracht met passie en oog voor detail.


de stalen Maxime Manufacture Lady met diamanten in de lunetDe samensmelting van uitmuntende technisch knowhow en opmerkelijk hedendaags design bleek zeer vruchtbaar en de horlogemaker ging de uitdaging aan door deze reeks uit te breiden met een horloge voor dames: de Maxime Manufacture Lady, speciaal ontworpen voor de moderne vrouw.
De 21e eeuwse vrouw verlangt naar elegantie die de liefde voor authentieke waarden uitstraalt. Frédérique Constant slaat met zijn ontwerp de spijker op de kop. De Maxime Manufacture Lady is een horloge dat niet enkel aan deze verwachtingen voldoet, maar ze eerder zelfs overstijgt.


De kast van 39mm in doorsnee vormt een harmonieuze mix van glanzende en geborstelde roestvrij stalen componenten, en komt in verscheidene versies, waaronder de met 18k rosé gouden bedekte lunet, bezet met 52 diamanten. Dit model is afgewerkt met een roggenleren bandje in ebbenhoutbruin, dat makkelijk te vervangen is door het bijgevoegde vanillekleurig satijnen bandje. Dan zijn er ook de modellen met volledig stalen kast, al dan niet met diamanten lunet. Deze worden omarmd door een zwarte band in dezelfde leersoort die perfect in het Maxime Manufacture Lady met stalen lunetgeheel passen;  het typische parelende oppervlak van een roggenvelletje past als gegoten bij een dameshorloge. Ook deze modellen zijn vergezeld van een satijnen horlogeband, maar dan in een zachte grijstint. Mooi om weten dat de iets stoutere look van leer handig vervangen kan worden door de zachte uitstraling van satijn.


De wijzerplaat bestaat uit parelmoer met in het midden een geguillocheerd zonnestralen patroon. Ter hoogte van de zes is een datumindicator verwerkt. Het FC-700 automatische uurwerk, dat aan de onderzijde bewonderd kan worden, doet dit mooie klokje tikken en zes van de twaalf uren worden aangeduid dankzij diamanten.


Frédérique Constant omschrijft de nieuwe Maxime Manufacture Lady graag als doordreven ontworpen voor vrouwen van vandaag en morgen, met liefde voor tradities van gisteren.  In ieder geval hebben we met dit voorproefje de smaak de pakken, en zijn we zeker benieuwd naar wat het huis nog méér te bieden heeft in Bazel. Nog even geduld tot in maart.


De advies verkoopprijzen liggen tussen de ? 2.150,- voor de versie met de stalen lunet en ? 3.995,- voor de versie met 18k rosé goud bedekte en met diamanten bezette lunet. Kijk voor meer nieuws en informatie over Frédérique Constant op Horloge.info/Frédérique Constant.


© Horloge.info door Mylène Koppyn