De Zwitserse manufactuur Frédérique Constant presenteert met de nieuwste toevoeging aan de Maxime serie een klassieker in wording. De Maxime Heart Beat Moon & Date combineert de van Frédérique Constant bekende ?Heart Beat? opening in de wijzerplaat met een klassieke maanfase aanduiding en datumaanduiding via een wijzer.

Een maanfase aanduiding met een centrale wijzer die aan de rand van de wijzerplaat de datum aanwijst, is een bekende combinatie die al sinds de jaren 1950 bekend is. Vaak werden deze toepassingen gecombineerd met een dag- en maandaanduiding via vensters in de bovenste helft van de wijzerplaat en werden ?triple date moonphase calendars? genoemd. Frédérique Constant heeft met de Heart Beat toepassing (een opening in de wijzerplaat waardoor de beweging van de balans kan worden bekeken) in de plaats van de dag en maand een nieuwe variatie op het thema bedacht, die de harten van liefhebbers van vintage horloges sneller zal doen kloppen.


De Maxime Heart Beat Moon & Date heeft ten opzichte van de vintage versies een paar voordelen. Zo is het automatische kaliber FC-335 uurwerk modern en beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Ook is de diameter van de kast met 42 millimeter belangrijk groter dan de vintage tegenhangers, die vaak niet groter zijn dan 38 millimeter (en daardoor volgens de huidige mode niet groot genoeg). De geborsteld stalen kast van de Maxime is naar keuze voorzien van een gepolijst stalen of 18 karaat rosé gouden lunet.


Maxime Heart Beat Moon & Date met naar keuze stalen of gouden lunet en Romeinse of Arabische cijfers


De maanfase en Heart Beat zijn via vensters in de fraai geguillocheerde wijzerplaat zichtbaar. De gepolijste urenmarkeringen zijn op de wijzerplaat opgelegd en naar keuze in Arabische of Romeinse cijfers. Zowel het uurwerk als de wijzerplaat zijn zichtbaar door saffier glas, dat boven de wijzerplaat-zijde licht gebold is. De horloges hebben een zwarte of bruine kalfslederen band met krokodillen print.
 
De Frédérique Constant Maxime Heart Beat Moon & Date is een functioneel horloge met een mooie combinatie van modern en traditioneel design. Dankzij de prijstechnische positionering in het voor Frédérique Constant typische ?bereikbare luxe segment? is het een horloge voor alle liefhebbers. De winkelverkoopprijs ligt tussen de ? 1.625,- voor de stalen, en ? 2.450,- voor de staal-gouden uitvoering.


Zie voor meer nieuws en informatie over Frédérique Constant Horloge.info/Frédérique Constant.