Het Maastrichtse familiebedrijf Leon Martens neemt de gerenommeerde juweliersketen Schaap en Citroen over van investeringsmaatschappij Maxeda Nederland BV, onder andere bekend van ketens als de Bijenkorf, V&D, Praxis, Formido en Hunkemöller. Het betekent een aanzienlijke krachtenbundeling van twee vooraanstaande juweliershuizen in Nederland. De ondernemingsraden hebben positief gereageerd op de overeenkomst.

Het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf Leon Martens Juweliers is een van de meest gerenommeerde juweliers in Nederland en bestaat uit twee vestigingen in Maastricht. Schaap en Citroen is een toonaangevend juweliershuis in Nederland met ook al een geschiedenis van meer dan een eeuw in horloges, juwelen en luxe accessoires en met 8 vestigingen door heel Nederland. In de overeenkomst is vastgelegd dat Schaap en Citroen onafhankelijk als winkelketen en als merknaam blijft opereren en de eigen identiteit zal bewaken. Door de strategische samenwerking ontstaat er een zeer krachtige combinatie op de Nederlandse markt die ook op Europese schaal in de top zal meedraaien. In totaal zijn bij beide juweliershuizen samen honderd mensen werkzaam.


Luud Martens, eigenaar en directeur van Leon Martens: “Het verheugt ons om een nieuwe fase van ontwikkeling voor ons bedrijf in te gaan met de overname van Schaap en Citroen. Schaap en Citroen is een sterk merk en heeft zeer toegewijde mensen. Schaap en Citroen en Leon Martens zullen elkaar versterken in hun product aanbod, vestigingen en service.”


Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter Maxeda: “Onze strategie is gericht op het creëren van marktleiderschap en duurzame groei voor al onze winkelketens. Sinds onze beurs exit is er uitgebreid geïnvesteerd in al onze winkelketens om de resultaten te verbeteren. Schaap en Citroen heeft een sterke track record, uitstekende vooruitzichten en een ervaren management. Schaap en Citroen zal profiteren van een toegewijde, nieuwe eigenaar met een uitstekende reputatie die actief is in hetzelfde hoog gespecialiseerde marktsegment.”


Mark van Nieuwkerk, CEO Schaap en Citroen: “Wij zijn buitengewoon blij met de overname door Leon Martens, een partner die volledig is gecommitteerd aan de groei ambities van Schaap en Citroen. Met de volledige toewijding, kennis en expertise van zowel Leon Martens als Schaap en Citroen hebben we alle vertrouwen in de toekomst van Schaap en Citroen.”


Zie voor meer informatie over de bedrijven: www.leonmartens.com, www.schaapcitroen.nl en www.maxeda.com (tevens bron).