Frederique Constant geeft Baselworld sneak preview Horological Smartwatch

Frédérique Constant presenteert tijdens Baselworld 2016 haar nieuwste MotionX® aangedreven smartwatch binnen de Horological lijn, maar geeft nu alvast een sneak preview. De MotionX® Horological smartwatch serie werd al eerder dit jaar gelanceerd. Frédérique Constant was tijdens die lancering het eerste Zwitserse horlogehuis, bekend om haar luxe handgemaakte horloges, dat een smartwatch op de markt  bracht. Om aan de vraag te voldoen komt er in 2016 een uitbreiding op de Horological collectie.

Frederique_Constant_2016_Horological_Smartwatch_FC-285N5B4

De Horological Smartwatch is een horloge dat zich laat omschrijven als een mix van klassieke Frédérique Constant vormgeving en moderne techniek. De kast (42 mm) is gemaakt van gepolijst staal met een roségouden toplaag. Er was al een roségouden Horological leverbaar, maar bij in 2016 editie zijn de Romeinse en Arabische indexen geplaatst op een marineblauwe wijzerplaat. De smartwatch is waterdicht tot 50 meter en wordt geleverd met een blauwe krokodillenlederen band. Het slimme hart bestaat uit het MMT-285 quartz kaliber, aangedreven door Fullpower’s end-to-end MotionX®. MotionX voorziet in firmware, applicaties en cloud-infrastructuur.

Smartphone Horological

De ‘smart move’ van de Horological bestaat uit een applicatie die het slaap- en activiteitenpatroon van de drager nauwkeurig bijhoudt. De bewegingsactiviteiten worden onderverdeeld in ‘dag’ en ‘nacht’ op een indicator die we vinden op 6 uur. De gegevens worden vervolgens in makkelijk afleesbare tabellen weergegeven in de MotionX-365® app. Deze is beschikbaar voor iOS en Android. Terwijl de Horological Smartwatch verbinding maakt met de smartphone van de drager, monitoren sensoren het slaappatroon of de bewegingsactiviteiten. Een jarenlange studie binnen de biomechanica en de natuurlijke menselijke beweging is daarmee gekoppeld aan smarttechnologie. De Horological is ook nog eens uitgerust met een low-power oplossing, waardoor de batterij 25 maanden meegaat. Prijs: € 1.295

Meer informatie: Frederiqueconstant.com