Alpina Manufacture horloge met in-house automatisch kaliber

Geïnspireerd op een automatisch Alpina-model uit de jaren 50 ademt de Alpina Manufacture lijn van nu onverminderd het Zwitserse horlogegevoel uit. De jongste Alpina Manufacture met AL-710 in-house automatisch kaliber maakt dat in een combinatie van strakke lijnen, een opvallend ontwerp van de wijzerplaat en een perfecte afwerking nog eens duidelijk.

Alpina_Geneve_Alpiner_Manufacture_AL-710KM4E6

De horloges uit de Alpina Manufacture lijn zijn ingetogen en elegant. De combinatie van saffierglas,  een crèmekleurige wijzerplaat en een sterke, tijdloze vormgeving, geeft het horloge een uitstraling die zowel eigentijds als vintage is.

De doorzichtige achterkant van de 41,5 mm kast maakt het  AL-710 in-house ontworpen kaliber zichtbaar en dan zien we direct iets bijzonders, een detail wat het vintage gevoel extra onderstreept. De vorm van de zwarte rotor die heen en weer schommelt is een verwijzing naar de in 1949 geïntroduceerde rotor van de Alpina 582. Voor het huidige uurwerk, dat compleet in-house door Alpina is geproduceerd, hadden de horlogemakers maar 134 componenten nodig. De gangreserve van het horloge bedraagt 42 uur.

Alpina_Geneve_AL_710_Manufacture_caliber

Het nieuwe Alpina Manufacture-model heeft een roestvrijstalen kast van 41,5 mm, de wijzerplaat heeft parelgrijze Arabische cijfers. Het Super-Lumi-Nova op de wijzers en wijzerplaat vergemakkelijken het gebruik van het horloge in het donker. Drie centrale wijzers geven de uren, minuten en seconden aan. De seconden index is vormgegeven in railroad design. De op 6 uur geplaatste datumindicatie, eveneens in ‘railroad’, draagt ook bij aan de nostalgische uitstraling van het horloge. Het Alpina Manufacture horloge is waterbestendig tot 50 meter en wordt geleverd met een donkerbruine lederen band met roomwit stiksel. Prijs: € 4.195

Meer informatie: Alpina-watches.com

Alpina_Geneve_Alpiner_Manufacture_AL-710KM4E6_case-back