Uniek horloge Piaget Altiplano brengt € 64.500 op tijdens Only Watch

Tijdens de meest recente veiling van Only Watch op 7 november heeft een uniek Piaget Altiplano 900P horloge ruim € 64.500 opgebracht voor het goede doel. Only Watch is een 2-jaarlijkse horlogeveiling ten behoeve van de Monaco Vereniging tegen Spierdystrofie. De organisatie financiert onder andere onderzoek in de strijd tegen de spierziekte Duchenne.

Piaget, die we kennen als meester in het vervaardigen van dunne uurwerken, had voor de zesde editie van Only Watch een Piaget Altiplano 900P met rode wijzers in de veilingcatalogus gezet. Met een kast van slechts 38mm is de Altiplano 900P ’s werelds dunste mechanisch horloge.

Piaget-Altiplano-voor-zij

Bij het geheim van het ultra dunne horloge speelt de kast zelf een belangrijke rol. Het handopwind-chronograafkaliber is slechts 3,65 mm hoog. Het kastdeksel is tevens de basisplaat voor de bewegende componenten. Dit betekent dat er een laag minder aan de achterkant van het horloge nodig is, en dat scheelt cruciale millimeters. Bij een recordhoudend dun uurwerk is de keus tussen techniek en esthetiek van enorm belang. Alle 145 onderdelen van de Altiplano 38 mm 900P zijn vormgegeven tot elementen met een dikte van soms minder dan een haar. Enkele radertjes zijn slechts 0,12 mm dun. Dat is 0,8 mm slanker dan vergelijkbare klassiek uitgevoerde onderdelen. Om te benadrukken dat er een unieke Piaget Altiplano 900P geveild werd het kastdeksel voorzien van de gravure: ‘Only Watch 2015, unique piece’.

Piaget-Altiplano-900P back case

“De Altiplano 900P benadrukt kracht en creativiteit. Dit horloge was nooit tot stand gekomen wanneer we onze grenzen niet zouden opzoeken”, zegt Léopold-Metzger, CEO van Piaget in een reactie op de veiling. “Dit unieke horloge past bij de filosofie van Only Watch en bij de strijd tegen spierdystrofie.” In totaal gingen er 44 one-of-a-kind horloges onder de spreekwoordelijke hamer en kon er € 10.400.000,- overgemaakt worden naar het goede doel.

Piaget brengt binnen de Altiplano serie een 18 karaat gouden horloge en een Altiplano in roségoud, met of zonder 78 briljant geslepen diamanten. De 18 karaat witgouden uitvoering is ook leverbaar met baguette- en briljantgeslepen diamanten. Prijs vanaf: € 23.500 voor de roségouden uitvoering.

Meer informatie: Piaget.com

Piaget-Altiplano-900P witgoud diamanten