Snyper Genève heeft met chronograaf Ironclad diamanten in vizier

Ruig, stoer, maar ook een verfijnd gevoel voor stijl en luxe, je zou het de ideale man kunnen noemen, ware het niet dat we het over twee opvallende horloges hebben binnen de Ironclad serie van Snyper. Met een combinatie van gepolijst staal voor de kast en een met diamanten bezette bezel richt de chronograaf Ironclad van Snyper zich op ‘smartly dressed’ voor elke gelegenheid.

Ironclad_Black_WhiteDiamonds_ShinyBlackBracelet

Geïnspireerd op de ontwerpen en het kwalitatief hoge, robuuste materiaal van de elite troepen staan de horloges van Snyper voor precisie en de fysieke en mentale kracht van de beste scherpschutters van de wereld.  ‘Snyper horloges zijn ontworpen voor mannen die tot het uiterste gaan om persoonlijke en ambitieuze doelen te behalen’, zo vertelt het merk. Niet zo gek als je bedenkt dat ontwerper en mede-oprichter van Snyper, Jean-Francois Ruchonnet zelf sluipschutter was in het leger. Naast het feit dat de ontwerpen gebaseerd zijn op moderne sluipschuttergeweren, gaat er een  anekdote rond over de totstandkoming van de naam Snyper. “Het is een metafoor voor de jacht van een man op de juiste vrouw. De man kijkt vanaf een afstand en wacht op het juiste moment om toe te slaan”, aldus Ruchonnet.

Ironclad_Steel_48whiteDiam_MattblackBracelet_72dpi_fb

 

De stalen kast met PVD coating van de Ironclad  is met een diameter van 53 mm diameter robuust te noemen. De brede, met diepteverschil vormgegeven bandaanzetten benadrukken dit nog eens extra.  De wijzerplaat in grijs heeft een gravure waarbij strakke lijnen militaristische vierkantjes vormen. Horloges van Snyper zijn 100% Swiss made.  De zichzelf opwindende chronograaf Ironclad heeft als middelpunt het Snyper kaliber F101. Het tikgetal bedraagt  28.800 bewegingen per uur en de gangreserve is 48 uur. In de geschroefde kroon op drie uur is een rood vizier gegraveerd als logo van het huis. Voor de band kan gekozen worden voor zwart leer of gepolijst staal met PVD coating. Het horloge is waterbestendig tot 10 atm.  Maar uiteraard is het meest opvallend aan de Ironclad de bezel. Deze is bezet met 48 diamanten van 1,37 crt. De ambitieuze man uit één blok, op jacht naar stijlvolle momenten kan daarbij kiezen voor  zwarte of witte diamanten.

Prijs: € 15.450 voor de stalen Ironclad met witte diamanten, € 14.100 voor de zwarte uitvoering.

Meer informatie: Snyperwatches.com