Nieuwe Worldtimer Navy Blue voor Frédérique Constant

Een worldtimer is zo’n model waar je naar blijft kijken. Alle wereldsteden op één wijzerplaat geeft de indruk dat de wereld binnen handbereik ligt. Voor Frédérique Constant is de Worldtimer-lijn één van de meest succesvolle collecties van het merk. Nu is een toevoeging aan deze lijn verschenen, de nieuwe Worldtimer Navy Blue.Frederique-Constant-Worldtimer-FC-718MC4H6-vanaf_euro2995low

De Worldtimer Navy Blue is een elegant uurwerk dat speciaal gemaakt is voor mannen die veel reizen. Natuurlijk kun je op je iPhone ook de juiste tijd in het land van aankomst zien, maar veel chiquer is het natuurlijk om een mechanisch horloge om de pols te dragen, dat eenvoudig de tijd in de grote wereldsteden laat zien.
Het horloge wordt aangedreven door een FC-719 automatisch kaliber met een 42-uurs power reserve. Dat uurwerk komt natuurlijk uit de eigen Frédérique Constant Manufacture en alle functies zijn gemakkelijk toegankelijk via een enkele kroon. De Worldtimer is daardoor uiterst eenvoudig in gebruik. De wereldtijdenfunctie kan worden gestart door het selecteren van de gewenste stad en deze op de 12-uurs positie op de wijzerplaat te plaatsen. Zodra de interne schijven gesynchroniseerd zijn, kan de tijd in de grootste steden van de wereld worden afgelezen. Daarnaast geven deze schijven ook aan of het dag of nacht is. Altijd handig als je naar huis wilt bellen en je je vrouw niet midden in de nacht wilt wakker maken. De datum is af te lezen bij de 6-uur aanduiding.

Frederique-Constant-Worldtimer-FC_2015_Classics-Blue_FC-718NWM4H6_low

De elegante marineblauwe wijzerplaat en de zeer gedetailleerde antracietgrijze kaart van de wereld zijn allemaal in eigen huis ontworpen. Het Nederlandse echtpaar Peter en Aletta Stas, die het merk in 1988 oprichtten in Genève, drukken nog altijd nadrukkelijk hun stempel op de collectie. Zij kozen voor zilveren wijzers die, door een lichtgevende witte touch, ook in het donker gemakkelijk worden afgelezen. Het nieuwe model wordt gepresenteerd met een gepolijste, driedelig stalen kast, met saffierglas en een doorzichtige achterkant. Dit horloge is afgewerkt met een blauwe alligator band en wordt geleverd in een luxe houten geschenkdoos.

Verkoopprijs vanaf €2.995,-

Kijk voor meer informatie op www.frederique-constant.com/nl